BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Okul gibi cezaevi

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki M tipi kapalı cezaevi hükümlülere eğitim veriyor.

Abone ol

Cezaevinde ÖSS hazırlık kursundan, bilgisayara, makina ve açık öğretim lisesi kurslarından, ev aksesuarları ve İngilizce kursuna kadar çeşitli kurslar veriliyor. Hükümlüler aynı zamanda santraç, aşçılık, terzilik, yetişkin eğitimi ve birçok teknik eğitim kursunu da alabiliyor.

Ceyhan M Tipi Cezaevi Müdürü Selçuk Sucu, cezaevindeki eğitim faaliyetlerine ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının büyük destek verdiğini söyledi.

Sucu, "Cezaevinde müftülük tarafından haftanın 3 günü vaiz görevlendiriliyor. Hükümlü ve tutukluları manevi yönden bilgilendiriyoruz. Onlara din dersi veriyoruz. Cezaevindekilerin moral ve motivasyonunu artırmak için santranç müsabaları yapıyoruz. Yeni projeksiyon cihazımız sayesinde eğitim faaliyetlerine yardımcı eğitsel fimler ile sinema filmleri gösterisi sunuyoruz." dedi.

Mahkumların boş vakitlerini geçirmeleri için onlara yardımcı olduklarını anlatan Sucu, "Kurumumuzun uygun bir bölümünde yaptığımız küçük el sanatları atölyemizde yaklaşık 90 hükümlü ve tutuklu boncuk işleri, maket ev, bakır kabartma, minyatür gemi, şal işleme ve bunun gibi faaliyetlerde bulunuyor. Yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar." diye konuştu.

Sucu, tutuklu ve hükümlülerin tahliyeden sonra sosyal topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.