BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

İşte Kallinin 10 hatası

Feldkamp, sezon başından beri istenmeyen adam haline geldi. İşte hataları;

Abone ol Cimbom’da istenmeyen adam Feldkamp, sezon başından beri Lincoln, Hakan gibi yıldızları küstürdü, Hasan’ı sağ bek oynatmak gibi birçok tartışmalı karara imza attı.

Galatasaray Feldkamp faullü kararlarıyla istenmeyen adam haline geldi. İşte Kalli’yi bu noktaya getiren hataları:

İskeleti yok: 15 lig, 5 Avrupa olmak üzere 20 maçta 23 oyuncu denedi. Ancak üst üste aynı takımla oynadığı 2 maç yok. Sürekli oyuncu değiştirdi. Sakatlıklar çok yaşandı ama kaliteli kadrodan bir iskelet kuramadı.

Yıldızları küstürdü: Lincoln-Hakan Şükür olayıyla başlayan Kalli-yıldız oyuncular gerginliğinde kaybeden G.Saray oydu. Hasan Şaş gitme aşamasına geldi. Arda geriledi.

Saçma hamleler: Kalli ilginç hamleleriyle takımın akordunu bozdu. Hasan Şaş’ı sol bekte denedi. Sonra 2-3 maç sağ beke koydu. Sabri’yi F.Bahçe derbisinde ön liberoya koydu.

Felsefesi bile karışık: Sezona hücum takımıyla girdi. Çılgınca atak yapan ama kırılgan bir oyun tarzı benimsedi. Avrupa’da her maç gol yedi. Sonra savunma futboluna döndü.

İnanılırlığını yitirdi: Feldkamp disiplin işini o kadar abarttı ki, futbolcularla arasındaki elektrik kayboldu. Oyuncuların bakış açısı değişti.

Güçlü bir yardımcısı yok: Ahmet Akcan ile yola çıktı ama o Hakan ve Lincoln’ü ihbar etmekten başka bir katkıda bulunmadı. Kalli tek adamlığa oynadı. Uyaran olmadı.

Lincoln’ü kaybetti: Geldiğinden beri Feldkamp ile Lincoln’ün arasında hep sıkıntı oldu. Beşiktaş derbisinde Lincoln’ü kadro dışı bırakınca Brezilyalı oyuncu iyice küstü. Sakatlıklar da eklenince Lincoln kaybedildi.

Taktik dehası kayboldu: Geçmişteki antrenörlük yetenekleri iyice kaybolmuş. Taktik dehalığını pek gösteremedi. Deplasman maçlarında şans golleriyle kazanarak ligde liderliği yakaladı. Ama UEFA maçlarında hep sorun yaşadı. Grubun favorisiyken şansını sora soktu.

Kondisyon sorunu yaşıyor: Kalli 73 yaşında ancak takımı genç. Buna rağmen G.Saray birçok maçta erken yoruldu ve ’Bu takım çalışmıyor’ iddiaları ortaya atıldı. Florya’da 5’e 2’den başka birşey yapılmadığı hep konuşuldu.

Takım sinerjisi yaratamadı: G.Saray sezon başından bu yana olgun takım görüntüsü vermedi. Tamam takım tamamen değişti, zaman lazım ancak bir değişim sinerjisi yaratılamadı.