BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,07
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya bir öldürücü darbe daha!..

KK'nın kış yapılanmasına karşı dağlık alanda operasyonlar özel birliklerin katılımıyla devam ederken, örgütün lojistik kaynaklarına yönelik İstanbul ve Bingöl'de eş zamanlı operasyon yapıldı

Abone ol

KK'nın kış yapılanmasına karşı dağlık alanda operasyonlar özel birliklerin katılımıyla devam ederken, örgütün lojistik kaynaklarına yönelik İstanbul ve Bingöl'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Jandarma Özal harekât ile komando timlerinin katıldığı operasyonda 3'ü muhtar 16 kişi yakalandı.

xxxx.20111223122512.jpg

Güvenlik güçlerinin Bingöl ve çevresinde PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlar aralıksız olarak devam ediyor. Star Gazetesi'nde yer alan Şehmuz Çakan imzalı habere göre Bingöl İl Jandarma Komutanlına bağı ekipler, Diyarbakır Dicle ilçesi Görese Dağı bölgesinde yürütülen operasyondan kaçmaya çalışan Hamza kod ile Berhudan kod adlı örgüt üyelerini silahlarıyla birlikte sağ yakaladı. Örgüt üyeleri operasyon sırasında büyük zayiat verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

LOJİSTİK KAYNAKLARI YOK EDİLDİ

Örgüt üyelerine yiyecek ve malzeme temin eden, araçları ile örgüt mensuplarını taşıyan, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleri ile ilgili örgüt mensuplarına bilgi, sözde vergilendirme adı altında para toplama faaliyetlerine aracılık eden kişilere yönelik İstanbul ve Bölge'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Bingöl Merkez, Adaklı-Karlıova ilçeleri ile İstanbul ilinde 16 ayrı adrese eş zamanlı Jandarma Özel Harekât, Jandarma Komando, Jandarma Asayiş Komando timleri ile sivil Jandarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 400 personelle, zırhlı araç ve helikopter destekli yapılan operasyonda 3'ü köy muhtarı toplam 16 kişi yakalandı.

KARAKOLDAN GASP EDİLEN SİLAH BULUNDU

Bingöl-Karlıova İlçesi kırsalında ise bir depo içerisinde 1 Bixi Makineli Tüfek, 1 Kaleşnikof Piyade Tüfeği ve çeşitli mühimmat bulundu. Bixi makineli tüfek silahının 30 Nisan 2010 tarihinde Tunceli-Nazimiye-Sarıyayla Jandarma karakol Komutanlığı'na yapılan saldırı sırasında örgüt mensupları tarafından gasp edilen silah olduğu tespit edildi.

2011 YILINDA 17 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bingöl'de 2011 yılı içersinde yapılan operasyonlarda 17 örgüt üyesi öldürülürken, 12 örgüt üyesi sağ yakalandı. Operasyonlarda örgütü yardım ve yataklık yapan 33 kişi yakalandı. Kırsal alandaki operasyonlarda 60 adet sığınak, depo bulunarak, örgütün kış hazırlıklarına darbe vuruldu.

Sığınaklarda yapılan aramalarda, muhtelif cinste 26 silah, 17 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 1 adet BKC Makineli Tüfek, 1 adet G-3 Piyade Tüfeği, 2 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 Kannas Keskin Nişancı Tüfeği, 4 adet av tüfeği, 5 adet Tabanca, 1 adet RPG-7 Roketatar, 21 adet El bombası, bin adet muhtelif cinste mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan 1.6 kilogram plastik patlayıcı, 1.4 ton Amonyum Nitrat, 12 adet telsiz, 4 tona yakın yiyecek malzemesi, bol miktarda muhtelif örgütsel doküman bulundu.

JANDARMA OPERASYONLARI BÖYLE KAYDETTİ