BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartına ek ücret yasağı

İngiltere bankamatik kart ya da kredi kartıyla alışverişlerde aşırı düzeyde ek ücret talep edilmesini 2012 sonundan itibaren yasaklayacak.

Abone ol

Kredi kartlı işlemlerde 35.5 liraya varan ek ücretler talep ediliyor

İngiltere'de hükümet bankamatik kart ve kredi kartı ile alışverişlerde ek ücret talep edilmesi uygulamasını 2012 sonundan itibaren yasaklayacak.

Karar, uçak şirketlerinin, bilet satış firmalarının ve hatta belediyelerin, bankamatik kart ya da kredi kartıyla yapılan alışverişlerde yüksek ek ücret talep ettiği konusundaki şikâyetlerin artması üzerine alındı.

Ancak, firmalar getirilecek yasak sonrasında dahi, işlem giderlerini karşılamak için küçük bir ücret talep etmeye devam edebilecekler.

Devlete bağlı bir teftiş kurulu, bazı uçak şirketlerinin talep ettikleri ek ücretlerle ilgili soruşturmaya başladı.

Son yıllarda pek çok şirket, alışverişlerde, uçak bileti alımında, otel rezervasyonu yapılması sırasında ya da yurtdışında ATM'den para çekme işlemlerinde kart kullanıldığında, 12 sterlini (35,5 lira) bulan işlem ücretleri alıyordu.

Bu işlemin asıl maliyetinin 20 pens (59 kuruş) olduğunu vurgulayan gözlemciler, işlem ücretinin kalkması için bir süredir yürütülen kampanyanın başarıya ulaştığını belirtiyor.

Ürün ve fiyat karşılaştırma kuruluşu Which? yöneticisi Richard Lloyd, sadece uçak yolcularına her gün bu işlem ücretleri yüzünden 256 bin sterlin (758 bin lira) ödetildiğini vurguluyor.

Avrupa Birliği de, 2014'te havayolu şirketleri için benzer bir düzenlemeye hazırlanıyor.