BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  DÜNYA

PKKya bir kara leke daha

ABD Başkanı George W. Bush'un, terör örgütü PKK'yı Başkanlık Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları listesine aldığı bildirildi.

Abone ol

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Kongra-Gel olarak da bilinen PKK ile birlikte, İtalya'dan Ndrangheta örgütü ve Meksika'dan Beltran Leyva örgütünün de Başkanlık Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları listesine alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, aralarında Türkiye'den Cumhur Yakut'un da bulunduğu 4 kişinin, uluslararası uyuşturucu kaçakçıları listesine alındığı belirtildi.

Diğer isimler Afganistan'dan Hacı Esad Han Zarkari Muhammed Hasni, Venezuela'dan Hermagoras Gonzalez Polanco ve Meksika'dan Marcos Arturo Beltran Leyva olarak sıralandı.

Beyaz Saray açıklamasında, listeye alınan kişi ve örgütlerin, Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları Yasası çerçevesinde kimi yaptırımlara tabi olacakları vurgulandı. 2000 yılından beri bu listeye kişi ve örgütlerin dahil edildiği belirtilirken, listedeki toplam kişi ve örgüt sayısının 75'e yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada, listede yapılan son düzenlemeyle ABD Başkanı'nın, uyuşturucu kaçakçılarını yakalamak için mümkün olan her önlemi alma, operasyonlarını engelleme, uyuşturucu ticaretinin Amerikalılar ve tüm dünya halklarına verdiği zararı durdurma ve uyuşturucu kaçakçılarının teröristleri desteklemesini önleme kararlılığını sergilediği belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu kişi ve örgütlerin bulunduğu ülkelerin hedef alınmadığı özellikle vurgulandı.

Uyuşturucu Kaçakçıları Yasası, 1999 yılı aralık ayından beri uygulanıyor. Yasa, yabancı uyuşturucu kaçakçılarını, onların örgütlerini ve tüm dünyadaki kollarını hedef alıyor. Yasa gereğince bu örgüt ve kişiler, Amerikan mali sistemini, ticaret ve havale işlemlerini hiçbir biçimde kullanamadığı gibi, Amerikan şirketleri ve Amerikalı kişilerle de iş yapması engelleniyor.