BIST 9.891
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,71
HABER /  GÜNCEL

Ankaralılar içiniz rahat olsun

Ankaralı teleş içindeydi. Melih Gökçek'in gizlice denediği su temiz çıktı. Sağlık Bakanlığı "suda problem yok" dedi.

Abone ol Sağlık Bakanlığı, Kesikköprü Barajı'ndan Ankara'ya getirilen içme suyunda kimyasal, ağır metal ve mikrobiyolojik yönden herhangi bir problem bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şebeke suları başta olmak üzere içme sularının tamamının kontrollerinin yapıldığı ve kalite standartlarına uygunluklarının sürekli olarak izlenerek denetlendiği ifade edilerek, "Ankara'da bakanlığımızca belirlenen 640 noktadan içme suyu numunesi alınarak analizler ve klor ölçümleri yapılmakta olup, sonuçlar günlük olarak değerlendirilmektedir. Analiz sonuçlarına göre Ankara'nın içme suyunda kimyasal, ağır metal ve mikrobiyolojik yönden herhangi bir problem bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"2007 ve 2008 yılı içinde Bakanlığımız Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Kesikköprü barajından ayrı ayrı alınan ham su örneklerinin farklı laboratuarlarda yapılan analizlerine göre Kesikköprü suyu kimyasal ve ağır metaller yönünden ilgili yönetmeliklere göre uygun bulunmuştur.

2007 ve 2008 yılında yapılan analiz sonuçlarına göre Kesikköprü suyundaki sülfat düzeyinin 227-330 mg/L, klorür düzeyinin 237-325 mg/L ve sodyum düzeyinin ise 134-245 mg/L aralığında seyrettiği görülmüştür. Bakanlık olarak Kesikköprü Barajı'ndan Ankara'ya getirilecek suyun kalitesi titizlikle takip edilmiştir.

Bu doğrultuda Kesikköprü Barajı ve Pompa İstasyonu rutin kontrollerimiz yanında Bakanlığımız Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, Çevre Sağlığı Daire Başkanı ve ASKİ Genel Müdür Yardımcısı ile birlikte de incelemelerde bulunulmuştur. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat verilerek Kızılırmak'ın baraja giriş noktasından, barajın orta bölgesinden 3 metre derinlikten ve pompa istasyonuna giriş havuzundan olmak üzere üç noktadan numune aldırılmıştır. Numune sonuçlarının daha önceki sonuçlarla aynı olduğu tespit edilmiştir."