BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  GÜNCEL

PKK’nın sağlık grubu çökertildi

PKK'nın kadrolarına sağlık görevlisi aktarmak için kurduğu 'Özgür Sağlık Öğrencileri' adlı yapı çökertildi...

Abone ol

Ankara’da düzenlenen bir operasyon PKK/KCK’nın çatışma ve operasyonlarda yaralanan mensuplarına müdahale yapmaları için bünyesinde “sağlık” grubu kurduğunu ortaya çıkarttı.

PKK’nın dağ/kırsal alandaki kadrolarına tıp fakültesi öğrencilerinden sağlık görevlisi aktarmak için Özgür Sağlık Öğrencileri (ÖZSÖ) adı altında yapı kurduğu tespit edildi. ÖZSÖ grubuna 6 ilde yapılaneş zamanlı baskınlarda 45 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Hacettepe, Gazi ve Ankara Üniversiteleri’nin tıp fakültelerinde okuyan öğrencilerin olması dikkat çekti.

YENİ YAPI DEŞİFRE OLDU

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gelen ihbarda Gazi, Hacettepe ve Ankara üniversitelerinin tıp fakültelerinde okuyan bazı öğrencilerin PKK/KCK ile bağlantılı şekilde hareket ettiği öne sürüldü. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri, PKK ile iltisaklı grubu aylarca takibe aldı. Ankara merkezli soruşturma eş zamanlı baskınlarla Diyarbakır, Adana, İstanbul, Eskişehir ve Mardin’de gerçekleşti. Polis 50 adrese baskın yaptı. Bu illerde toplam 45 şüpheli gözaltına alındı. Öğrencilerin kendilerini kurulacak Kürdistan devletinin sağlık kadrosunda gördüklerine ilişkin konuşmalar teknik takibe takıldı.