BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın paralarını işte böyle akladı!

Amerika'da büyük dolandırıcılıklara imza atan Nevin Shapiro'nun terör bağlantıları da ortaya çıktı

Abone ol

ABD'nin en büyük dolandırıcılarından Nevin Shapiro'nun üvey babasının PKK'nın paralarını nasıl akladığı ortaya çıktı.

ABD'de 960 milyon dolarlık dev bir dolandırıcılığa imza atan Nevin Shapiro (42), geçen yıl iflasını açıklayarak TV ekranlarından suçunu itiraf etti ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Nevin Shapiro'nun üvey babasının da bir dolandırıcılığa karışması üzerine yeni bir dava açıldı. Davay gönderilen 29 sayfalık bir mektup ise davanın seyrini değiştirdi. Davanın sanıklarından ve şirketin yatırım danışmanı Barbara Murray mektupta, kendisinin bir aldatmacaya kurban gittiğini belirterek Kanadalı baba oğulun terör bağlantılarını deşifre etme karşılığında serbest bırakılmasını talep etti.

PKK'NIN UYUŞTURUCU PARALARINI AKLADI

Murray'ın iddialarına göre, PKK'nın uyuşturucu satışından elde ettiği gelirler Lüksemburg bankaları aracılığıyla Adam'ın şirket hesaplarında aklanıyordu.

PARALARLA PKK'NIN İLK TV KANALI KURULDU

Vatan'dan Uğur Koçbaş'ın haberine göre, Brüksel savcıları tarafından 1996 yılında açılan PKK soruşturması ve ardından MED TV stüdyolarına düzenlenen "Spoutnik Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan isimler arasında Richard Adam'ın 1 numaralı sanık olarak görülmesi ise Adam'ın PKK'dan aklanan paralarla MED TV'nin kurulduğu iddiasını doğrular nitelikte...