BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP hep bir ağızdan Çelik'e çıkıştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in mezhep dayanışmasına vurgu yapan sözlerine CHP'den sert tepki!

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'yi BAAS partisine benzetti, CHP'den tepkiler çığ gibi yağdı! Çelik'in siyasi adaba sığmayan sözlerine önce Muharrem İnce çıkıştı, ardından sıra Gürsel Tekin'e geldi.

182674.jpg
HÜSEYİN ÇELİK ALEVİLER'İ DE ÖFKELENDİRECEK!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'yi BAAS partisine benzetti önce... Ardından da Suriye konusunda Kılıçdaroğlu'na yönelik öyle bir soru sordu ki, ortalık karıştı. CHP'den Çelik'e tepkiler çığ gibi yağmaya başladı. Ancak en büyük tepki Aleviler'den gelecek gibi gözüküyor... Çelik'in skandal açıklamalarını görmek için TIKLAYIN!..

Tekin, Çelik'in 'Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye'ye bu manada sahip çıkıyor?' sorusunu sert sözlerle eleştirdi.

Tekin, 1 yıl önce Başbakan Erdoğan'ın Suriye'ye gidip, Devlet başkanı'nı getirip 'Sıfır sorunlu ilişkilerimiz var' dediğini anlatırken şöyle konuştu:

"O zaman BAAS yönetimi iktidarda değil miydi? Ne oldu? Ne oldu, kimler size talimat verdi? 3 ay kala Suriye'de sabırlar taşmaya başladı. Şimdi bütün bu soruların cevabını verecekleri yerde faşistçe bir anlayışla Türkiye'nin iç meselelerindeki iç sorunları bir mezhep meselesine bağlamaları bunların nasıl bir faşist kafatasına sahip olduklarını gösteriyor. Birincisi Başbakan ve Çelik bizim sorularımıza cevap vermesi gerekir"

1 yıl önce Başbakan Erdoğan'ın Suriye'ye gidip, Devlet Başkanı'nı getirip 'Sıfır sorunlu ilişkilerimiz var' dediğini hatırlatan Tekin, ''Türkiye'nin iç meselelerindeki iç sorunları bir mezhep meselesine bağlamaları bunların nasıl bir faşist kafatasına sahip olduklarını gösteriyor'' diyerek Başbakan Erdoğan'a seslendi;

"Ey Sayın Başbakan, Sadece burada çuvallamadınız. Libya'da, Kaddafi'nin elinden ödül alıp 'Kardeşim Kaddafi' diyecekseniz, 'NATO müdahale edilecek' sorusuna 'NATO'nun ne işi var burada' diyeceksiniz. 48 saat sonra çark edeceksiniz ve bugün Libya'nın yaşadığı manzaranın karşısında iş ortağı olacaksınız. Suriye ile ilgili Sayın

Sünni kesimlerce sapkın olarak görülüyor
Adını İmam Hasan El Askeri'nin öğrencisi Muhammed Bin Nusayri'den alan mezhep daha çok Ortadoğu'da taraftar bulmuştur. Nusayrilik Sünni dünyada sapkın bir inanç grubu olarak görülüyor.

ALİ'Yİ ALLAH GİBİ GÖRÜYORLAR

Nusayri inançlarının temelini HZ Ali'nin ilahlaştırılması oluşturuyor. Ali'nin mabut olup yüce Allah'ın sıfat ve özelliklerinin Ali'de toplandığını söylüyorlar. Ali'yi Tanrılaştıran bu yorum nedeniyle Nusayrilik "sapkın" bir inanç olarak niteleniyor. Nusayrilerin şehadeti; "Ben Ali'den başka ilah bulunmadığına şehadet ederim" şeklindedir.

Nusayrilik, İslamiyetin batıni yorumuna, tasavvufa, ruh göçüne, yeniden doğuşa dayanıyor.

TÜRKİYE'DE DE NUSAYRİLER VAR

Dünya üzerinde en çok Nusayri Suriye'de bulunuyor. Bu ülkedeki sayıları 1 milyonu buluyor.

Türkiye'de ise 300-350 bin Nusayri yaşadığı tahmin ediliyor. Bu inançtaki kişilerin yoğun olarak yaşadıkları bölge ise Suriye sınırındaki kentlerimiz. (Hatay ve Adana)

Çelik Suriye ile ilgili bizim kafamızda faşizme karşı olup, faşizmle mücadelede buraya geldik. CHP'nin hiçbir alanında kimsenin kafasında bunların düşündüğü gibi bir kafa yoktur. Hangi konuda sabırlar taştı? Gerçekten bize de bilgi verin biz de Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunalım. Ama böyle sıkıştıklarında topu taca at anlayışı dış politikanın iflası demektir. Maalesef dış politika Türkiye'de iflas etmiştir"

İNCE: CHP'YE ÇAMUR ATACAĞINA...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, yaptığı yazılı açıklamada, "AKP'liler İsrail'in örtülü taşeronu, gizli avukatı oldukları ortaya çıkınca suçluluk telaşına kapıldılar" ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

"Daha düne kadar 'arkadaşım', 'dostum' dedikleri Arap liderleri bir bir batılı emperyalistlerin kucağına teslim ederek kime hizmet ettiklerini gösterdiler. İsrail'i, İran'dan korumak için Füze Kalkanı kurduranlar, Cenevre'deki olumlu raporu yeni bir heyet kurdurup olumsuza döndürenler, Gazze ablukasını meşrulaştıranlar utanmadan sıkılmadan CHP'ye çamur atıyorlar ve bu çamuru AKP'nin borazanına attırıyorlar.

Sayın Hüseyin Çelik, CHP'ye çamur atacağına kendisi ve ailesi ile ilgili yolsuzluk iddialarına yanıt versin. İsrail ile gizli anlaşmalar yapanlar, Yahudi cesaret ödülü alanlar, Ofer ile iş tutanlar, artık suçüstü yakalanmışlardır.

Para söz konusu olunca inanç konusunda hiçbir sınır tanımayanların, siyaset mühendisliği yaparak mezhepleri, inançları ortaya koymaları manidardır. İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor: İsrail'i, İran'dan korumak için Füze Kalkanı kurduranlar acaba bunu gizli inanç ortaklıkları için mi yapıyorlar?

Sayın Hüseyin Çelik, Türkiye'nin BAAS partisini arıyorsa, basın toplantısını yaptığı genel merkezin üstündeki isme baksın. Görecektir ki Türkiye'nin BAAS partisi, AKP'dir"

O AÇIKLAMALARI UTANÇLA İZLEDİM

Bir tepki de CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'dan geldi. Akkiraz yaptığı yazılı açıklamada AKP'li Çelik'in açıklamalarını utançla izlediğini belirterek "Suriye'deki Baas Rejimini CHP'yle özdeşleştirme çabası en hafif tabiri ile ayrımcılıktır. Suriye devletini yönetenlerin mezhepsel kimliği ile partimizi ilişkilendirenlere şunu sormalı; AKP Hükümeti Filistin siyasetini Halit Meşal'le birlikte inançsal kimlik üzerinden mi belirlemektedir? Arap coğrafyasında ilişkilerinizi inançsal kimlikler üzerinden mi belirlemektesiniz?" diye sordu.

Akkiraz, "Her sıkıştığınızda sığındığınız ana liman inançsal ötekileştirmedir. Kur'an-ı Kerim'i mızrağa takanlarla bir farkınız kalmıyor bu zamanlarda. Dün seçimde yarattığınız din sömürüsünü bugün dış politikanıza da taşımanız yarattığınız korku imparatorluğunu küreselleştirme çabasından başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı