BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Heronlarımızı geri gönder İsrail!

Tam 6 Heronumuz var İsrail'de... Sözleşme gereği tamire gönderildi... Ancak geri gelmedi... Başbakan Erdoğan İsrail'i bir de Heronlar için uyardı!

Abone ol

İNTERNETHABER / İsrail, tam 6 Heronumuza el koydu... Hükümetten beklenen tepki geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e bu kez de, 'geri verilmeyen Heronlar' için sert çıktı. Ticari ilişkilerin de tehlikeye girebileceğini vurgulayan Başbakan, İsrail'e, 'Heronlarımızı geri verin' diye seslendi.

220024.jpg
İSRAİL HERONLAR İÇİN NE DEMİŞTİ?

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'a, tamir için gönderilen ama geri verilmeyen heronlar soruldu. Verdiği yanıt Heronlar'ın akibetinin muallak olduğunu gösterdi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Aslında Türkiye 4 Heronun İsrail'de olduğunu biliyordu ama Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada heronların sayısını da netleştirdi. Tamire giden 6 Heron'un İsrail tarafından, verilen tarihte geri gönderilmediğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, insansız hava uçaklarımızın İsrail'de olma sebebini de şöyle açıkladı; "Sözleşmemiz var..."

Erdoğan yaptığı açıklamada ayrıca, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi için şartlarını yineledi. Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemedikçe, tazminat ödenmedikçe ve Gazze'ye ambargo uygulaması kaldırılmadıkça, Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzelmesinin, normalleşmesinin beklenemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Junker ile baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Netenyahu, 'doğru ve haklı bir yolda olduklarını' söyledi. İsrail Savunma Bakanlığı da Heron'ların tamir edilmediği için geri gönderilmediğini bildirdi. Hem bu açıklamaları nasıl değerlendirirsiniz, ayrıca bizim orada kaç tane Heronomuz var?'' soruları üzerine, ''Tabii İsrail Başbakanı Netenyahu kalkıp da 'yanlış yolda olduklarını söyleyecek değil veyahut uluslararası sularda yanlış yaptık demeyecek'' dedi.

ÖZÜR DİLENMEDEN İLİŞKİLER DÜZELMEYECEK

Başbakan Erdoğan, İsrail ile ile ilişkilerin düzelmesi için 'özür' şartını da böyle tekrarladı;

"Türkiye olarak bizden özür dilenmedikçe, tazminat ödenmedikçe, Gazze'ye ambargo kaldırılmadıkça, Türkiye-İsrail ilişkileri düzelmez. Bununla ilgili B planımızı açıklamıştık zaten"