BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın mühimmat deposu bulundu

Alanya'da PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Abone ol

Silah ve mühimmatlar, Foça saldırısı sonrasında yakalanan 3 kişinin ifadeleri ve yer göstermesiyle ortaya çıkartıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde PKK'nın cephaneliği ortaya çıkarıldı. Toprağa gömülü halde 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 4 Kalaşnikof, 20 adet el bombası, 20 el bombası fünyesi, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 elektronik uzaktan kumanda düzeneği, 20 şarjör ve 600 Kalaşnikof mermisi bulundu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Alanya'daki mühimmat ve silahların, Foça saldırısını gerçekleştirip, Şanlıurfa'da yaralı yakalanan Yunus Ç. ile yardım ve yataklıktan İzmir'de yakalanan Hasan D.'nin ifadeleri doğrultusunda bulunduğu öğrenildi.

Yunus Ç. ve Hasan D.'nin ifadelerinden, Alanya ilçesinde kırsal alanda toprağa gömülü mühimmat ve silahların olduğu bilgisine ulaşıldı. İki kişinin verdiği bilgilere göre, Antalya'nın Alanya ilçesinde operasyon düzenlendi.

HELİKOPTERLE ALANYA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Gözaltındaki Hasan D. helikopterle Alanya'ya götürüldü. Hasan D.'nin gösterdiği yerlerde yapılan kazılarda toprağa gömülü 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 4 Kalaşnikof, 20 adet el bombası, 20 el bombası fünyesi, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 elektronik uzaktan kumanda düzeneği, 20 şarjör ve 600 Kalaşnikof mermisi buldu.

Antalya'da bombaları sakladıkları ve PKK'lı oldukları ileri sürülen A.Y. ile R.E. ve K.S. gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Alanya'da ele geçen patlayıcının tahrip gücünün Foça'da patlatılan bombanın 10 katı olduğunu söyledi.

Alanya'da ele geçirilen PKK'ya ait silah ve patlayıcılarla ilgili görülerek gözaltına alınan 3 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

MAĞDURLARIN GÖRÜNTÜLERİ İZLETTİRİLDİ

Öte yandan, Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Foça patlamasıyla ilgili sorgusu sırasında polis, H.D.'ye saldırı mağdurlarının görüntülerini izletti. H.D.'ye ayrıca, gerçekleşmesinde payı olduğu Foça'daki saldırıda şehit olan Özkan Ateşli'nin, ailesinin yaşam koşulları ve 2 yaşındaki oğlu Altay'ın görüntüleri izletildi. Bunun sonrasında ise H.D., Foça olayının yanı sıra Antalya'da Torosların dağlık bölgesine saklanan patlayıcı hakkında da bilgisi olduğunu itiraf etti. Daha önceden toprağa gömülen patlayıcının yerinin, başka bombacıları o bölgeye götürmekle görevlendirileceği ihtimaline karşı kendisine de söylendiğini anlattı. Patlayıcının yerini de ayrıntılı olarak polise anlattı.

HAZIRLAYAN AYNI, PATLATAN FARKLI

Alanya'da ele geçirilen patlayıcıların da incelenmesiyle Foça ve Gaziemir'deki birsüre önce toprağa gömülü bulunan bombaların aynı elden çıktığı belirlendi. Bu patlayıcıların Kuzey Irak'daki kamplarda aynı kişi tarafından hazırlandığı saptandı. Bu patlayıcıların daha sonra kuryelerle belirlenen illere gönderilip toprağa gömüldükleri anlaşıldı.

İZMİR'DE 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Foça'da geçen 9 Ağustos'ta askeri servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada, Ulaştırma Er Özkan Ateşli ile Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmer şehit olmuştu. Patlamada, 12 kamu görevlisi de vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Patlamayı gerçekleştiren 2 PKK'lının kendilerini fark eden 3 köylüyü de patlamadan üç gün önce öldürdükleri ortaya çıkmıştı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül'de polis ekipleriyle girdikleri çatışmada Burhan Bozkurt öldürülüp, Yunus Ç. de yaralı olarak yakalanmıştı. PKK'lıların parmak izlerinden Foça'daki patlama ve 3 köylünün öldürülmesi olaylarının failleri olduğu anlaşılmıştı. Olayla ilgili Şanlıurfa'dan Kemal R. ve Hasan D. ile İzmir'in Bayındır ilçesinde Şehmuz R. ile kardeşleri Şevket R. ve Faruk K. yakaladı. PKK'lılara her türlü lojistik desteği sağladıkları ileri sürülen 5 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Kemal R. serbest kalırken 4 kişi tutuklandı.