BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

Sina operasyonunda bilanço 32 ölü

Mısır silahlı kuvvetleri Sina yarımadasındaki militanlara karşı yürüttüğü operasyonda şimdiye dek 32 "suçlunun" öldürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

Mısır silahlı kuvvetleri Sina yarımadasındaki militanlara karşı yürüttüğü operasyonda şimdiye dek 32 "suçlunun" öldürüldüğünü açıkladı.

Kahire'de açıklama yapan Albay Ahmed Muhammed Ali, operasyon kapsamında 38 kişinin tutuklandığını, kaçakçılık için kullanılan 31 tünelin de imha edildiğini bildirdi.

5 Ağustos'ta 16 askerin öldürülmesinden sonra, Mısır birlikleri bölgeye müdahale etmişti.

Albay Ali, düzenledikleri operasyonun, Mısır'ın İsrail'le imzalamış olduğu ve Sina yarımadasının bazı bölümlerinin askerden arındırılmasını öngören barış antlaşmasını ihlal etmediğini söyledi.

İsrail yetkilieri, özel konuşmalarda, Mısır'ın bölgede askeri varlığını artırmasından kaygı duyduklarını söylüyorlar.

İsrail güçlerinin geri çekildiği 1982 yılından bu yana, Sina yarımadası özel bir güvenlik yönetimi altında bulunuyor. Bölgenin güvenliği konusunda 1979 tarihli barış antlaşmasında öngörülen düzenleme, Mısır'ın askeri faaliyet özgürlüğünü de kısıtlıyor.

Mısır askeri sözcüsü, Sina yarımadasında tank ve helikopterlerle yürütülen operasyonunun hedeflerine tam olarak ulaşıncaya dek sürdürüleceğini; Sina'da askeri güç bulundurulması konusunda İsrail tarafıyla işbirliği içinde olunduğunu kaydetti.

5 Ağustos'taki saldırının, İsrail'e girmeye çalışan İslamcı militanların işi olduğu bildirilmiş; daha sonra İsrail, 8 militanın cesedinin bulunduğunu açıklamıştı.

AFP ajansı da, Albay Ahmed Muhammed Ali'ye dayanarak verdiği haberde, Gazze'ye ulaşan 225 tünel bulunduğunu aktardı.