BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın hain planı bozuldu

Siirt'in Eruh kırsalında 30 kilogram patlayıcı bulundu. İşte Siirt Valiliği'nden yapılan açıklama...

Abone ol

Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Yokuşlu ve Erenkaya köyleri arasındaki yolda yapılan kontroller sırasında, bir menfez altında gizlenmiş, terör örgütü PKK'ya ait bomba yapımında kullanılan 30 kilo amonyum nitrat, 2 piknik tüpü, kablo ve yaşam malzameleri bulundu.

Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı mayın ve patlayıcı arama timi, Eruh'un Yokuşlu ve Erenkaya köyleri arasındaki yolda dün mayın arama köpeklerinin de katıldığı yol kontrolleri yaptı. Kontrollerde bir menfez altında gizlenmiş, 30 kilo amonyum nitrat, 20 metre elektrik kablosu, 2 piknik tüpü, 1 elektrik bandı ve 4 büyük boy pil ele geçirildi.

Siirt Valisi Musa Çolak, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekasını ve vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamak maksadıyla, güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü öyledi. Çolak, bölücü terör örgütünün son dönemlerdeki sansasyonel nitelikteki bombalı saldırı eylemleri yapmak istedikleri belirterek, "Bölücü terör örgütünün son dönemlerdeki sansasyonel nitelikteki bombalı saldırı eylemleri yapmak istediklerine yönelik, güvenlik güçlerimizce yapılan istihbarat ve takip çalışmaları sonucu, bölücü terör örgütüne ait 30 kilo amonyum nitrat patlayıcı madde, muhimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildi" dedi.