BIST 10.392
DOLAR 32,32
EURO 34,99
ALTIN 2.384,52
HABER /  POLİTİKA

Kritik görüşmeye Suriye damgası

BM dönem başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır Türkiye'deki temaslarını sürdürüyor. İşte El Nasır'ın Gül'le yaptığı o görüşmeden kritik detaylar...

Abone ol

66. Dönem BM Genel Kurulu Başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinde Ortadoğu'daki son gelişmelerin, özellikle Suriye'deki krizin ele alındığı bildirildi.

BM Genel Kurulu Başkanı El Nasır'ın sözcüsü Nihal Saad tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan El Nasır'ın, Ankara'daki temasları çerçevesinde görüştüğü Cumhurbaşkanı Gül ile Suriye'deki krizi ele aldığı, bu kapsamda Suriye'deki krize barışçıl çözüm bulunmasının gereğini bir kez daha teyit ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül-El Nasır görüşmesinde Ortadoğu'daki son gelişmelerin dışında ortak ilgi alanına giren pek çok konunun da görüşüldüğü, bu kapsamda İstanbul'da bugün başlayacak ''Arabuluculuk Konferansı'' hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi. El Nasır'ın görüşmede, İstanbul'daki Arabuluculuk Konferansı'nın, kendisinin New York'ta BM Genel Merkezinde bu yıl 23 Mayıs'ta düzenleyeceği arabuluculuk konulu BM Genel Kurulu üst düzey toplantısına zemin oluşturacağını belirttiği de kaydedildi. Sözcü Saad, bu kapsamda El Nasır'ın Türkiye'nin bölgedeki arabuluculuk çabalarını takdir ettiğini vurguladı.

Saad tarafından verilen bilgiye göre, El Nasır, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Müsteşar Yardımcısı Naci Koru ile de görüştü. Suriye, Libya ve Somali'deki gelişmelerin ele alındığı bu görüşmelerde El Nasır'ın özel önem verdiği arabuluculuk, BM Genel Kurulu'nun canlandırılması, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durum ve Haziran ayında Brezilya'da düzenlenecek BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı (Rio 20) konularında ayrıntılı bilgi verdiği de bildirildi.

Genel Kurul Başkanı El Nasır'ın Ankara'da BM Binası'nı da ziyaret ederek burada görev yapan BM personeliyle görüştüğü, personelin de El Nasır'a uzun yıllardan beri kendilerini ziyaret eden ilk Genel Kurul Başkanı olması nedeniyle teşekkür ettikleri bildirildi.

El Nasır, İstanbul'da yapılacak arabuluculuk konferansına katılmasının ardından 26 Şubat'ta Türkiye'den ayrılacak.