BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

PKK'nın bitmesi için Kandil söndürülsün

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, terörün bitmesi için Kandil'in söldürülmesini istedi

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ''İmralı susturulup, Kandil söndürülmediği müddetçe şehitler vermeye devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.Destici, Mardin'in Ömerli ilçesinde teröristlerin kurduğu pusu sonucu üç askerin şehit olmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, terörle mücadelenin zorlu bir süreç olduğunu belirterek, ''Ancak 27 yıldır iş başında olan bütün siyasi iktidarlar, olayları seyretmekle yetindikleri için mesele artık kansere dönüşmüştür'' ifadelerini kullandı.

''Kanserli ur kesilip atılmadıktan sonra yani İmralı susturulup, Kandil söndürülmediği müddetçe şehitler vermeye devam edeceğiz'' görüşünü ifade eden Destici, şunları kaydetti:

''Terörle mücadele konusunda hükümet bir an önce gerçekçi ve uygulanabilir adımlar atmalıdır. Özel timler, mobil birlikler mücadeleye süratle dahil edilirken, terör unsurlarının şehir yapılanması konusunda da istihbari faaliyetlere hız verilip, bütün satıhta mücadele yapılmalıdır.

Caydırıcılık yönü dikkate alınarak idam cezası tekrar TCK'ya konmalıdır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Terörle mücadelenin yolu yöntemi bellidir. İrade ve kararlılık gerekiyor. Esas olan şudur; Kürt bizim kardeşimiz, PKK düşmanımızdır. Türkiye'de Kürt meselesi yoktur, PKK terör meselesi vardır.''