BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.412,74
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldız: Türkiye'yi lider yapacağız

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 21. yüzyılda Türkiye'nin lider olacağını söyledi

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Cenab-ı Allah nasip ederse 21. yüzyılda Türkiye'yi lider yapacağız'' dedi.

Yılmaz, Geleneksel 47. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali'nde yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajları verdi.

''Bu büyük ülkenin bir ferdi olarak, 61. Hükümet'te inşallah bütün problemleri çözeceğiz'' diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Diyoruz ki iki problemimiz var. Birisi yoksulluk. Yoksul evde kavga bitmez. Yoksulluğu çözeceğiz. Bakıyoruz bu bölgenin en zengin ülkesi biziz. Cenab-ı Allah nasip ederse 21. yüzyılda Türkiye'yi lider yapacağız. İkinci bir problemimiz daha var. O da cehalet. Aynı dili konuştuğumuz halde birbirimizi anlayamıyorsak işte burada bir cehalet var. Kendi insanına hor bakan, silah sıkan olur mu? İşte Türkiye'de oluyorsa bu da cehalettendir. İnşallah bu cehaleti de yeneceğiz. Ondan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye her güçlüğün üstesinden aşabilecek güçtedir. Ama sizlerden bir istirhamımız var. Diyoruz ki birliğinizi, beraberliğinizi bozmayın, bir olun, birlik olun.''

Mehmet Akif Ersoy'un, ''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez'' sözlerini hatırlatan Yılmaz, ''Dolayısıyla bir olalım, birlik olalım, dirlik olalım, Allah'ın izniyle Sivas'ın da, Doğanşar'ın da, Türkiye'nin geleceği de bugünden daha aydınlık olacaktır diyorum'' ifadelerini kullandı.

Adına festival düzenlenen dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Ahmet Ayık, Bakan Yılmaz, Vali Ali Kolat, Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ile Ali Turan'a plaket verdi. Yılmaz, festivalde düzenlenen karakucak güreş müsabakalarını da izledi.

Daha sonra Sivas kent merkezine geçerek bir paintball oyunu tesisinin açılışını yapan Yılmaz, bir süre paintball müsabakası izledi.

Yılmaz, Yıldızeli ilçesine bağlı Yavu beldesinde, Yavu Beldesi 6. Birlik ve Kaynaşma Programı'na da katıldı. Bakan Yılmaz, burada kendisiyle tanıştırılan şarkıcı Hadise'nin annesi Gülnihal Canol ile de kısa süreli sohbet etti.

Yılmaz, programın ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.