BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılara yardım edenler bakın kim çıktı! Büyük ihanet

Şırnak'ta İl Emniyet Müdürlüğünde görevli ve terör örgütü iki bekçinin PKK'ya yardım ettikleri ortaya çıktı. PKK'lılarla birlikte nöbet tutan ve onlara bilgi sızdıran 2 bekçi tutuklandı.

Abone ol

Şırnak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütünün adeta köstebeği haline gelen iki bekçiyi kıskıvrak yakaladı.

Teröristlerin kazdığıhendek ve çukurlarda nöbet tuttukları belirlenen A.Y. ve Y.Y.’nin olası operasyon bilgilerini, güvenlik güçlerinin bölgedeki harekât tarzlarını terör örgütüne sızdırdıkları belirlendi.

EVLERİNİ PKK'YA DEPO YAPTILAR

Yapılan araştırmada A.Y. ile Y.Y.’nin, evlerini güvenlikli olmaları nedeniyle PKK’nın silah ve mühimmat deposu haline getirdikleri de öğrenildi.

TERÖRİSTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMIŞLAR 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmalarda, emniyet müdürlüğünde görevli bekçiler Y.Y. ve A.Y'nin, sokağa çıkma yasağının ve operasyonların devam ettiği kent merkezinde teröristlerle iş birliği içinde olduğu tespit edildi.

BİRLİKTE NÖBET TUTMUŞLAR

Çalışmalarını derinleştiren ekipler, söz konusu bekçilerin, mesai sonrasında teröristlerle mahallelerde nöbet tuttuğunu belirledi.

2 BEKÇİ TUTUKLANDI

Bunun üzerine gözaltına alınan bekçiler Y.Y. ve A.Y, emniyetteki işlemlerinin ardından, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarıldı.Y.Y ve A.Y, savcılıktaki ifadeleri sonrası sevk edildikleri mahkemece, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı.