BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar Roj TV üzerinden mesajlaşmış!

Roj TV'nin eski müdürü Zonoozi, ROJ TV'nin operasyon haberlerini yayında şifreli verdiğini açıkladı.

Abone ol

Kopenhag Şehir Mahkemesinde devam eden ROJ TV'yi kapatma davasının 13. duruşmasında davanın en önemli kilit tanığı olan kanalın İran asıllı eski müdürü Manouçher Tahsili Zonoozi ifade verdi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Zonoozi, ROJ TV'yi kuranlardan birisinin kendisi olduğunu belirtti. Kopenhag Başsavcı Yardımcısı Anders Risager tarafından sorgulanan kanalın 1998-2008 yılları arasında müdürlüğünü yapan Zonoozi, şirketlerin hepsinde PKK'nın bir temsilcisinin olduğunu söyledi. Zonoozi, 1998'de Kürt Kültür derneği yetkilerinin kendisiyle irtibata geçerek projenin hayata geçtiğini ve Mesopotamia Broadcast A/S METV 1.6.1999'da şirket olarak kurulduğunu söyledi.

YAYINLAR BELÇİKA'DAN

Zonoozi, stüdyoların Belçika'daki ROJ NV'de bulunduğunu ve tüm yayınların burdan yapıldığını belirtti. Zonoozi, İngiltere'de kapatılan Med TV ve Fransa'da kapatılan Medya TV'ye de programların ROJ NV'den hazırladığını, bu kanalların kapatılmasından sonra aynı programların Roj TV'de yayınlandığını belirtti. Roj TV'nin kapatılan eski kanalların tüm arşivini satın aldığını sözlerine ekledi.

PKK KAMPINA KAMERA

Zonoozi, ROJ NV'nin kamera satın alıp PKK kampına gönderdiğini ifade etti. Çatışmalarda yaralanan bazı PKK militanlarının Roj NV bünyesinde istihdam edildiğini ifade eden Zonoozi, "Roj NV muhabirleri Kandil'e giderek, PKK ideolojisi ve Türkiye'ye karşı yürütülen mücadele ile ilgili seminerlere katılıyorlardı. Brüksel'de ben de iki haftalık böyle bir seminere katıldım" dedi. Savcı Risager, Roj NV'de çalışan bazı muhabir, sunucu ve yöneticilerin PKK kampında üst düzey yöneticilerle birlikte çekilmiş fotoğraflarını gösterdi.

2006 yılında PKK'nın Kandil kampında 3 hafta kaldığını belirten Zonoozi, burda Murat Karayılan ile yaptığı görüşmede, Karayılan'ın 16 milyon Avro para verdiklerini söyleyerek çıkıştığını anlattı. Zonoozi, paranın PKK'dan geldiğini öğrenince 'şoke' olduğunu ve tuzağa düştüğünü anladığını belirtti.

TÜRKİYE ŞİKAYET ETTİ İKİNCİ KANAL KURULDU

Zonoozi, Türk makamların şikayeti üzerine kapatma riskini düşünerek ikinci bir şirket açarak lisansı bu şirkette izole etme yoluna gittiklerini anlattı.

ROJ TV'de kod adının Zagros olduğunu itiraf eden Zonoozi, Denge Mezopotomya Radyosu'ndan da söz etti. Zonoozi, 2006'da gittiği Kandil'deki PKK kampında bir kadının kendisine yanında radyo alıcısı bulunduğunu ve bunlarla Türk askerlerinin operasyon yapacağı zamanı ve yeri öğrendiklerinde haber vererek radyo programları kesilip yerin adı söylenerek "Sakın teyzenin evine gitme" gibi şifreli haber verildiğini anlattığını vurguladı.