BIST 10.490
DOLAR 32,43
EURO 35,29
ALTIN 2.424,35
HABER /  GÜNCEL

O görüşmenin yeri tespit edildi

MİT-PKK görüşmesine ilişkin ses kaydının Oslo'da değil 2010'un son aylarında, Erbil'in Selahattin kasabasında gerçekleştiği iddia edildi.

Abone ol

PKK-MİT görüşmelerinin internete sızdırılmasının ardından bu buluşmanın yeri ve tarihi merak konusu oldu. Oslo buluşmalarının devamı olduğu için, bu randevunun da Norveç’in başkenti Oslo’da gerçekleştiği varsayıldı. 

ALTI SAAT SÜRMÜŞ

Taraf yazarı Kurtuluş Tayiz'e göre görüşme Erbil’in 30 kilometre dışındaki Selahaddin’de gerçekleşti. Yazar iddiasını Avrupa ve K. Irak'taki kaynaklarına dayandırdı. 6 saat sürdüğünü söylediği görüşmenin tarihi konusunda net bilgi vermeyen yazar, 2010 yılını son aylarına işaret ediyor.

KARASU'NUN AVRUPA'YA GİRMESİ OLANAKSIZ

Öte yandan görüşmeyle ilgili Sabah gazetesinde de benzer bir haber yer aldı. Hazal Ateş imzalı haberde kayıttaki PKK'lıların neden Avrupa'da olamayacağını yazıldı. Kuzey Irak kaynaklarına dayandırılan haberde, görüşmede yer alan PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu'nun cinayet suçundan yakalama kararı bulunduğunu ve bu nedenle Avrupa'ya girmesinin olanaksız olduğu aktarılıyor.

AYDAR'DAN "BİZ SIZDIRMADIK" SAVUNMASI

Öte yandan MİT ile PKK arasındaki görüşmenin ses kaydı ile ilgili PKK'lı Zübeyir Aydar'dan da bir açıklama geldi. Roj TV'ye çıkan Aydar, ses kaydının sızdırılmasının kendileri dışında gelişen bir olay olduğunu ileri sürdü.