BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  DÜNYA

PKKlılar hakim karşısında

Paris'te gözaltına alınan terör örgütü PKK yandaşları, bugün sorgu yargıcının önüne çıktılar.

Abone ol

Paris banliyölerinde pazartesi düzenlenen operasyonlar sonucu gözaltına alınan terör örgütü PKK yandaşları, bugün sorgu yargıcının önüne çıktılar.

1'i kadın olmak üzere toplam 15 kişi, ''terör örgütüne finansman sağlamakla'' suçlanıyor. AA muhabirin edindiği bilgiye göre, sorgulananlardan 5'inin tutuklanmasına karar verildi.

Paris'teki operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir ''kültür merkezine'' de baskın düzenlenmiş ve çeşitli evraklara ve bilgisayarlara el konulmuştu. Bu merkeze düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa'daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris'in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı tahmin ediliyor. Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, ''organize suç'' ve ''kara para aklama'' suçları yöneltiliyor.

Fransız basını, gözaltına alınanların, uyuşturucu kaçakçılığına karışmış olma olasılığının da ciddi biçimde araştırıldığını belirtiyor. Paris'teki operasyon, geçen yıl 2 PKK'lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin Avro'yu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti. Fransa'da terör örgütü PKK'nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.