BIST 10.153
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,47
HABER /  POLİTİKA

DYP Siyaset Okulu mezun verdi

DYP Siyaset Okulu, Kadın Kolları için düzenlediği ''Kadın Siyasetçilerin Eğitimi'' programıyla 11. dönem mezunlarını verdi.

Abone ol

76 ilden çoğunluğu il kadın kolları başkanı 190 kursiyerin katıldığı eğitim 5 gün sürdü. DYP Ankara İl Başkanlığı binasındaki eğitim süresince, propaganda teknikleri, medya ilişkileri, seçim hukuku, Türkiye'nin sosyo-ekonomik sorunları, uluslararası ilişkiler gibi başlıklar altında dersler verildi.

Eğitimin son gününde, kadın kolları üyeleri seçim çalışmaları ve adaylık süreci hakkında bilgilendirildi. DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan da kursiyerleri ziyaret etti. Partilerinin yükünü kadınların taşıdığına inandığını belirten Kandoğan, ''Bugün burada gördüğüm heyecan bizi iktidara taşıyacak'' dedi.

''Dış politikanın ayaklar altında olduğu, işçi, esnaf, çiftçi ve memurun çok büyük sıkıntı çektiği bu dönemden sonra kıratın yeni süvarisiyle birlikte iktidara taşınmasının önünde hiçbir engel yok'' diye konuşan Kandoğan, seçimde DYP'nin yüzde 20 oy oranına ulaşacağını iddia etti.

DYP'ye bakışın son yıllarda değiştiğini kaydeden Kandoğan, son anketlerin DYP'nin oy oranını yüzde 13,5 olarak gösterdiğini ancak asıl oranın bu rakamın üstünde olduğunu savundu.