BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  GÜNCEL

Unakıtan çalıştığı fabrikada

Eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte Niğde'ye gelen Bakan Unakıtan, Niğde'de 30 yıl önce çalıştığı fabrikayı ziyaret etti

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, istikrarın önlenmesi için dedikodular çıkarıldığını bildirerek, ''o parti veya bu parti fark etmez ama istikrarın önlenmesinin zararını bu millet çekecek. Türkiye daha iyi olmak mecburiyetindedir. Milletler camiasında onurlu bir şekilde yer almak için elbirliğiyle büyümemiz, bunun için de istikrarı sürdürmemiz lazım'' dedi.

Eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte Niğde'ye gelen Bakan Unakıtan, Niğde'de 30 yıl önce genel müdür yardımcısı olarak çalıştığı Birko Şirketler grubuna bağlı fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Birko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu'dan fabrikanın faaliyetleri ile ilgili brifing alan Unakıtan, burada Atatürk, Başbakan Erdoğan ve kendisinin fotoğraflarının dokunduğu halıların önünde yemek yedi.

Mumcu, Bakan Unakıtan'a fabrikada çalıştığı döneme ait fotoğrafını hediye etti. Ahsen Unakıtan da eşi için (o zamanda yakışıklıymış) diyerek espri yaptı.

1977 yılında fabrikada genel müdür yardımcısı olarak görev yaptığını ifade eden Unakıtan, o dönemde sadece iplik üretimi yapan fabrikanın bu kadar gelişmesinden dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti. Niğde'nin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Unakıtan, ''Beni Niğde'nin bakanı olarak görebilirsiniz'' dedi.