BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKKlıdan al haberi

Yakalanan teröristin dili çözüldü gerçekler ortaya çıktı.

Abone ol

Erzurum'da çıkan çatışmada yakalanan bir terörist, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından bazılarının Celal Talabani ve Mesud Barzani'nin denetiminde olduğunu söyledi.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan terörist, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, "PKK'nın Zeli kampı Talabani'nin, Zap kampı ise Barzani'nin denetimi altındaki topraklardadır" dedi.

Ağrı Dağı üzerinden gelen terörist grupları, Hınıs bölgesinde konaklattıktan sonra Tunceli ve Bingöl'e geçmelerini sağlayan PKK'lı Seyithan Karababa, 24 Ağustos 2006 günü çıkan çatışmada 'Masiro' kod adlı teröristle birlikte sağ olarak yakalandı.

Hınıs'ın Koh Dağı'ndaki operasyonda yakalanan iki teröriste ait 2 Kalaşnikof otomatik tüfek, el bombası, dürbün, çok sayıda mermi, el telsizi, örgüte ait cep telefonu ile iki adet SIM kart ele geçirildi.

İlk sorgularından sonra tutuklanan teröristler hakkında Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nın 302'nci maddesi uyarınca ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cesası istemiyle dava açıldı.