BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKKlı teröristten itiraflar

7 PKK'lıyı öldüren teröristten itiraflar. Nasıl yaşıyorlar? Silahlar ve talimatlar nereden geliyor? İşte cevaplar..

Abone ol

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi kırsalında PKK'da iç hesaplaşma sonucu, kendisini ’ajan’ olmakla suçlayan 7 arkadaşını mağarada uyurken Kalaşnikof silahla tarayıp öldürdükten sonra güvenlik güçlerine teslim olan terörist 24 yaşındaki G.E., şok itiraflarda bulundu.

7 teröristi öldürdüğü mağarada kışı geçirdiklerini anlatan G.E, "Üç katlı mağarada jeneratörümüz vardı. Kış süresince burada kalırdık. Bilgisayarda film CD’leri izlerdik. Alt katta banyo ve tuvalet vardı. Su ihtiyacımızı kar sularından karşılardık" dedi. Sığınaklarda soba ve ateş yakılmadığını anlatan G.E., "Sığınakta öldürdüğüm Hüner ve Bilal adlı iki terörist geçen yıl ağustos ayında Kulp'ta korucu Oktay Tanrıverdi'nin öldürülmesi, Batman’da 5 polisin yaralanması ve Kulp’ta jandarma kontrol noktasının patlatılması eylemlerini yaptı" dedi.

TALİMATLAR ÖCALAN'DAN
Terörist G.E.'nin ifadesinde yer alan itiraflardan bazıları şöyle: "Örgütün yeni yıl stratejisinde fedai yöntemiyle tek ya da ikişer kişiyle kamu kuruluşları, askeri ve turistik hedeflere yönelik bombalı ve mayınlı eylem planı yapılmaktadır. Tek taraflı ateşkes diyerek, eleman ve zaman kazanılmaya çalışılıyor. Abdullah Öcalan’ın cezaevinden verdiği talimatlar örgüte telsizle iletiliyor. Örneğin Apo’nun ’HPG’nin durumu nedir?’ sözü savaşsınlar anlamına geliyor. Örgüte C-4 patlayıcılar, Irak'ta Barzani'nin liderliğini yaptığı IKDP'den sağlanıyor. Korucular tarafından yurda sokularak işbirlikçiler aracılığıyla bize ulaştırılıyor."