BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK ın yeni stratejisi

7 Mayıs 2010'da gözaltına alınan bir teröristin ifadelerinden örgütün yeni stratejisi deşifre edildi.

Abone ol

Buna göre kanlı örgüt, keşif, kuryelik, patlayıcıyı metropollere götürme ve eylem için ayrı ayrı şahısları kullanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu bilgi üzerine 81 il emniyet müdürlüğünü alarma geçirdi.

Dikkat çekmeyecek şekilde büyük şehirlere sızacak ve keşif yapacak teröristler, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezlerine dönük sabotajlar gerçekleştirmeyi planlıyor.

PKK'lı teröristin rapora yansıyan ifadesine göre örgüt, kırsal alanda faaliyette bulunan örgüt mensuplarını metropol kentlere göndermiyor. Teröristin çok gizli rapora yansıyan ifadeleri şöyle:

"Örgütün metropollerde yapmayı planladığı eylem öncesi veya sonrasında eylemci örgüt mensupları hemen yakalanmaktadır. Eylemin hazırlığının tek bir örgüt mensubu tarafından gerçekleştirilmiş olması sebebiyle yakalandığı düşünülmüş ve bu nedenden ötürü, örgüt stratejisi değiştirildi.

AYRI KİŞİLER KULLANILACAK

Örgütün kırsal alanda faaliyet yürüten mensuplarından faydalanılmayarak, metropol eylemlere gönderilmedi. Terör örgütüne yeni katılan ve güvenlik güçleri tarafından deşifre edilmemiş örgüt mensupları eğitilerek metropollere gönderildi. Keşif yapan, kuryelik yapan, patlayıcıyı metropollere götüren ve eylem yapan şahıslar birbirinden ayrı şahıslardan oluşuyor.

Eylemler, Türkiye'nin en fazla zarar göreceği turizm bölgeleri, askerî ve emniyet binalarına ve personeline yönelik yapılacak. Eylemdeki şahısların uyum içerisinde olmasına dikkat ediliyor."