BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  GÜNCEL

PKK ın ağır kayıpları telsize takıldı

TSK tarafından Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına yönelik gerçekleştirilen hava operasyonunda PKK’ya ağır darbe vurulduğu bildirildi

Abone ol

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Zap ve Kandil bölgelerindeki kamplarda barınan PKK’lı teröristlerin yoğun hareket halinde bulundukları istihbaratı üzerine, geçen hafta Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki üslerinden havalanan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, terör örgütü kamplarındaki 50’den fazla hedefi imha etti.Görevlerini başarıyla tamamladıktan sonra üs bölgelerine dönen uçakların gerçekleştirdiği harekatta örgüte ait lojistik depoları da vuruldu.

Terör örgütünün telsiz görüşmelerine yansıyan operasyon kapsamında, aralarında terör örgütünün kamp sorumlularından "Adnan" kod adlı Ekrem Alınbay (33), "Nudem" kod adlı Sinem Bekir (24), "Andok" kod adlı Savaş Örtas (22), Neval" kod adlı Jiyan Mığcı (20) adlı kişilerin bulunduğu 19 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.Hava harekatının ardından bölgede, terör örgütünde yoğun telsiz konuşmaları kaydedilirken, yaralıların bazılarının Irak’ın kuzeyindeki hastanelere götürdükleri, söz konusu kişilerle ilgili yerel güvenlik güçlerinin takibat yaptıkları belirtildi.Türk Silahlı Kuvvetleri ve İran Ordusu tarafından terör örgütü PKK/PJAK’a yönelik aralıksız devam eden operasyonların normal olduğunu belirten IKDP ve IKYB’li yetkililer, PKK/PJAK’ın Irak’ın kuzeyini Türkiye ve İran’a karşı üs olarak kullanmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini açıklamışlar, teröristlerin, Türkiye ve İran üzerinden Irak’ın kuzeyine geçmeleri durumunda karşılık verileceğini, Iraklı Kürtler ile PKK/PJAK’lı teröristler arasında silahlı çatışma yaşanabileceğine dikkat çekmişlerdi.

ŞIRNAK'TA BİR ŞEHİT

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Andaç Köyü kırsalında dün gece teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında bulunan Uludere İlçesi'ne bağlı Andaç Köyü'nde dün akşam geç saatlerde tespit edilen kalabalık terörist grubu ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Askeri yetkililerin verdiği bilgilere göre ilk belirlemelere göre, 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı.Karanlıktan faydalanarak kaçmaya çalışan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bu arada şehit olan asker için bugün Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlenecek.

GENELKURMAY: 4 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli’nin Pülümür İlçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 4 teröristin öldürüldüğü duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, teröristlerle birlikte 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 19 şarjör ve mühimmatı ile birlikte, 10 el bombası, 2 el telsizi, 1 fotoğraf makinesi, 1 dizüstü bilgisayar, 1 güneş paneli, çok sayıda örgütsel doküman, muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini belirtti.

Bu arada Kızılmescit Mevkii’nde çatışmaların sürdüğü belirtilirken, bu bölgede öldürülen 1 teröristin cesedini henüz alınmadığı belirtildi.

KISILMESCİT´TE İKİNCİ TERÖRİST GRUBU TESPİT EDİLDİ

Tunceli'de son üç gündür devam eden operasyonlar Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri kırsalında yoğnulaştı. Tunceli-Bingöl sınırındaki Kızılmescit bölgesindeki dünkü çatışmadan sonra tespit edilen ikinci terörist gurubun etkisiz hale getirilmesi için takip operasyonu başlatıldı. Bu arada Tunceli merkez, Nazımiye, Hozat, Pülümür ve Ovacık İlçeleri kırsalında da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmaların yaşandığı haberleri alınıyor.
 
Dün gece ve gündüz saatlerinde Tunceli-Bingöl sınırındaki Kızılmescit yaşanan çatışmaların ardından, akşam saatlerinde gece görüşlü Kobra tipi saldırı helikopterleri, tespit edilen ve kaçmaya çalıştıkları belirtilen ikinci bir terörist grubunu tespit ederek, yoğun bombardıman ateşine tuttu. Teröristlerin kaçış güzergahlarındaki stratejik noktalara da gece boyuncu Skorsky tipi helikopterler tarafından özel eğitimli birlikler indirildi.
 
 Önceki gece ve dün gün boyu yaşanan çatışmalarda 5 PKK'lının öldürüldüğü Pülümür ilçesi Kızılmescit Köyü kırsal alanında öğlen saatlerinde tespit edilen ikinci PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla özel birliklerin takip operasyonu bugün de devam ediyor. Kızılmescit Köyü kırsal alanında ormanlık alanda dün 5 teröristin öldürülmesinden sonra sağ kalan 16 teröristin de 8'erli 2 ayrı guruba ayrılarak farklı yönlere doğru kaçmaya çalıştığı istihbaratı alan güvenlik güçleri, teröristlerin kaçış güzergahlarındaki hakip tepelere konuşlandı. Bingöl sınırındaki Dokuzkaya vadisindeki ormanlık ve sarp kayalıklarla sarılı bölgeye doğru kaçmaya çalışan teröristlerin izini süren Tunceli 4'ncü Komando Tugayı'na bağlı profesyonel eğitimli asker ve jandarma özel harekat timleri, bölgede kuş uçurtmuyor. Her türlü doğa şartlarında terörle mücadele etme kabiliyetine sahip bu birliklere, Bingöl'ün Kiğı ve Yedisu İlçeleri'nden de çok sayıda askeri birlik dester veriyor.
 
Bugün sabah saatlerinden itibaren Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan 3 skorski helikopteri Tunceli 4'ncü Komando Tuğayı ile Pülümür ve Nazimiye İlçe merkezlerinden aldığı çok sayıdaki özel eğitimli birlikleri, Pülümür ve Nazimiye İlçeleri'ndeki kırsal alana indirerek, operasyonların kapsamını genişletti. Bölgede sabah saatlerinden itibaren özellikle Bingöl sınırındaki Dokuzkaya ve Bezik ormanlarında sıcak temasın sağlandığı ve şiddetli çatışmaların yaşandığı haberleri alınıyor.
 
Hozat İlçesi'nde bulunan 51'nci Motorlu Piyade Tuğayı'na bağlı birliklerin başlattığı operasyon, Tunceli merkez, Ovacık ve Hozat İlçeleri üçgeninde yoğunlaşıyor. Bölgeye havadan ve karadan çok sayıda birlik sevkedilirken, çatışma alanlarında tuzaklanmış 2 el yapımı bomba bulunarak imha edildi. Bölgedeki operasyonları Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idare ediyor.