BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.439,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlü kitap Türkiyede raflarda

Ross King'in ''Brunelleschi'nin Kubbesi'' adlı kitabı Türkçeye çevrilerek mimarlık kültürüne ilgi duyanlar için raflardaki yerini aldı.

Abone ol

Popüler kültür tarih araştırmacısı Ross King'in ABD'de en çok satan kitaplar arasına giren ''Brunelleschi'nin Kubbesi'' adlı kitabı Türkçeye çevrilerek mimarlık kültürüne ilgi duyanlar için raflardaki yerini aldı.

Alınan bilgiye göre, YEM Yayın'dan çıkan kitap, Rönesans dönemindeki İtalyan hümanist düşünürlerin özgün icatlara yönelik doğal yeteneği ifade etmek için ''deha'' sıfatına layık gördüğü, tarihteki ilk mimar hatta ilk sanatçı kabul edilen Filippo Brunelleschi'nin Floransa'daki Santa Maria Del Fiore katedralinin kubbesini inşa edişini hikayeleştirerek anlatıyor.

Mimarlar, mimarlıkla ilişkili meslek grupları, tarihe ve kültür- sanata ilgi duyanlar için Belkıs Dişbudak tarafından Türkçeye çevrilen kitapta mimar Brunelleschi'nin kişisel serüvenin yanı sıra ünlü kubbenin yapım aşamaları, savaşlar, siyasal entrikalar, mesleki rekabetler ve ağır çalışma koşullarının zorlukları dramatik dille aktarılıyor.

-ROSS KİNG-

Kanada'da 1962 yılında doğan Ross King, Michelango and the Pope's Ceiling (2002) ve The Judgement of Paris (2003) başlıklı tarihsel çalışmalarının yanı sıra Domino (1995) ve Ex Libris adlı iki roman yazdı.

Brunelleschi'nin Kubbesi, yayımladığı yıl New York Times, Boston Globe ve San Francisco Chronicle'ın en çok satan kitaplar listesine girdi ve ''The Book of the Year'' ödülünü kazandı.

Avrupa ve Kuzey Amerika kültür tarihiyle ilgili ders veren yazar İngiltere'de Oxford yakınlarında yaşıyor.