BIST 10.182
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.470,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İBBden Büyükçekmece açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Kordonboyu üzerindeki dolgu alanının Maliye Bakanlığı tarafından kendilerine devredildiğini ifade etti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan Büyükçekmece sahilindeki etkinlik alanıyla ilgili haberlere ilişkin açıklama yapılması gereğinin doğduğu ifade edilerek,

"Büyükçekmece İlçesi Kordonboyu üzerindeki dolgu alanı Maliye Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiştir. Dolayısıyla burada etkinlik yapma, işgaliye verme gibi sorumluluklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Bu durum İlçe Kaymakamlığına ve İlçe Belediyesine yazı ile bildirilmiştir. İlçe Belediye Başkanlığı bu alanı kullanmaktan vazgeçmiş ve daha önce bu alanda yaptığı etkinliği kendi sorumluluk alanına taşımıştır. Ayrıca söz konusu alanda 2010 yılında İlçe Belediye Başkanlığı tarafından her hangi bir tahsis ve düzenleme yapılmamıştır" denildi.

Büyükçekmece halkından gelen yoğun talepler üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz etkinlikleri kapsamında ilçe halkına işgaliye harcı karşılığında çeşitli stantların açılma izni verildiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi;

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan bütün talepler herhangi bir ayrım yapılmadan olumlu değerlendirilerek ilçe halkına maddi katkı sağlanması öngörülmüştür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu çalışma bir pazar yeri kurmadan ziyade sezonluk etkinlik faaliyetidir."