BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Özlem gözyaşları içinde toğrağa verildi

Samsun'da çıkan yurt yangınında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Özlem Çakan, gözyaşları arasında toğrağa verildi.

Abone ol

Samsun'da çıkan yurt yangınında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Özlem Çakan, polis gözetiminde ayrıldığı Terme ilçesindeki baba evine tabut üzerinde gelinliğiyle getirilerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

22 Mayıs'ta Samsun SHÇEK'e bağlı Yaşardoğu Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıkan yangında dumandan zehirlenmesi sonucu kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veren Zeynep Binici 23 Mayıs'ta hayatını kaybederken, 4 gündür yaşam mücadelesi veren Özlem Çakan da hayatını kaybetti.

14 yaşından bu yana yetiştirme yurdunda kalan Özlem Çakan'ın cenazesini babası Mehmet Çakan (55), yakınları ile birlikte devlet görevlilerinden teslim aldı. Cenaze, Terme ilçesi Yenicami köyü Koyunlu Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Yakınları ve yurt arkadaşlarının omzunda polis gözetiminde ayıldığı baba evine tabutu üzerinde gelinliğiyle getirilen Özlem Çakan için gözyaşları sel oldu.

Kardeşleri Yasin (28), Sezer (18) ve Yasemin (13), Özlem'in tabutuna sarılıp ağladı. Anne Nazmiye Çakan (55) ise "Güzel kızım" diyerek, yıllardır evinden uzak olan kızının tabutunu ve fotoğrafını sevdi. "Kızım böyle mi dönecektin" diye gözyaşı döken babaanne Havva Çakan (80) baygınlık geçirdi. Baba Mehmet'i ise yakınları teselli etti.

Yetiştirme yurdunda kalmaya başlamasının ardından sınırlı zekalı olduğu için Zafer İlköğretim ve İş Okulu'nda özel eğitim alan Özlem Çakan, burada Enes Aracı (18) ile tanıştı. Kısa sürede birbirleriyle kaynaşan Çakan ve Aracı arkadaşlıklarını ilerletti. Genç kız ailesinden uzak kalmasının yalnızlığını Enes Aracı ile giderdi. Birbirlerine "Nişanlım" diye hitap eden iki arkadaşı yurt yangını ayırdı. Enes Aracı, "Sevgilim" dediği Özlem Çakan'ı gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı.

Helallik alınmasının ardından Özlem Çakan'ın cenazesi evinden alınarak, Koyunlu Camii'ne getirildi. Cenaze, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Terme Kaymakamı Ali İnsansu, Atakum Kaymakamı Salim Demir, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, yurt öğrencileri, vatandaşlar ve ailesi katıldı.

22 Mayıs'ta Yaşardoğu Kız Yetiştirme Yurdu'nun 3. katında ısıtmalı saç düzleştiricinin yatak üzerinde unutulması nedeniyle çıktığı öne sürülen yangında Ayşegül Akbulut (15) pencereden atlayarak yaralanmış, Özlem Çakan (19) ve Zeynep Binici (18) dumandan zehirlenmişti.