BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,85
ALTIN 2.439,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eskişehir altın bebek dostu il seçildi

Sağlık Bakanlığı tarafından, Eskişehir'e "altın bebek dostu il" ünvanı verildi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı'nda yapılan törende, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan'a ödülü Sağlık Bakanlığı Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü Dr. Rıfat Köse tarafından verildi.

Fidan, günümüzde kimi zaman doğal bir gıda olan anne sütünün yeterliliği unutularak, bebeklerin mama ve diğer gıdalarla beslenmesi yoluna gidildiğini vurgulayarak, "Oysa insanoğlu varlığını ve gelişmesini yüzyıllardır anne sütü sayesinde sürdürüyor. Bebeklerin normal büyüme ve gelişmelerini sağlayan en uygun besin anne sütüdür. İçeriği sabit olmayan anne sütü bebeğin yaşına, fizyolojik durumuna uygun bir değişim gösterir. Dolayısıyla her annenin sütü kendi bebeği için en uygun olan besin maddelerini içerir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), UNICEF ve Sağlık Bakanlığı anne sütü ile beslenmenin doğumdan hemen sonra başlamasını, ilk 6 ayda sadece anne sütü verilmesini ve emzirmenin uygun ve yeterli ek besinlerle en az 2 yaşa kadar devam etmesini tavsiye etmektedir. Toplumumuzun mutluluk ve refah içinde daha uzun yaşaması sağlık hizmetlerinin temel hedefidir. Her yeni doğan bebeğin sağlıklı olarak doğması, bunun için annenin sağlıklı olması, gebeliğini bilinçli olarak planlamış olması, kendisinin ve bebeğinin beslenmesi ve sağlığı konusunda yeterli ve doğru bilgiye sahip olması gerekir.

Unutulmayalım ki doğadaki en mucizevi besin olan"anne sütü, annenin yeni doğmuş bebeğine verebileceği en değerli armağandır" dedi.