BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En güzel buzağı sahibi altını kaptı!

Van'ın Gevaş ilçesinde düzenlenen buzağı güzellik yarışması komik görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gevaş Meslek Yüksek Okulu (GMYO) tarafından düzenlenen geleneksel bahar şenlikleri coşkulu geçti. Okul bahçesinde üçüncüsü düzenlenen bahar şenliği bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan GMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, üniversitelerin en büyük misyonunun eğitim ve öğretim olduğunu anlattı. Üniversitelerin bunun yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelere de önem vermesi gerektiğini dile getiren Görentaş "Bu etkinliklerden biri de bahar şenlikleridir. Bahar şenliklerinin amacı da öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerini sağlamak, dostluk ve kardeşliği pekiştirmektir. Bahar şenliklerinin öğrencilerimiz motivasyonunu da arttıracağına inanıyorum. Ümit ediyorum ki önümüzdeki hafta başlayacak olan finaller için de öğrencilerimize moral kaynağı olur" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Erkan Düz ise, buzağı yarışması hakkında bilgiler verdi. 0-5 ay arası buzağıların yarışmaya katılacağını anlatan Düz, hayvan sahiplerine başarılar diledi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar buzağılarını alanda gezdirerek jüri üyelerinin beğenisine sundu. Hayvanlarını alana çıkarmakta zorluk çeken vatandaşlar, zaman zaman komik görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Jüri üyelerinin verdiği puanlar sonucunda yarışmaya katılan 7 buzağı içerisinde ilk 3 belirlendi.

En güzel buzağı sahiplerinin altın ile ödüllendirildiği yarışma sonrası mahalli yemek ve tatlı yarışması düzenlendi. Jüri üyelerinin puan verdiği yemek ve tatlılar içerisinde dereceye girenler yine altın ile ödüllendirilirken, dereceye giremeyenlere çeşitli hediyeler verildi.

Kurulan standların gezilmesi ve çekilen halaylarla son bulan şenliklere, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Akdamar Belde Belediye Başkanı Ferdi Şeker, Van YYÜ. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, GMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, öğretim görevlileri, ilçe kurum amirleri, öğrenciler ve halk katıldı.