BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan yalan fotoğraf skandalı!

PKK, ODTÜ'ye Kürt bayrağı dikildiği haberine photoshop yaptığı resmini gerçek gibi göstererek kullandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (Özel İçerik)- Tam da PKK'lıların çekilme sürecinde provokotif denilen bir haber paylaşıldı. Bir internet sitesinde ODTÜ'de konser alanına PKK bayrağı dikildiği haberi verildi. Ancak fotoğrafın kaynağı araştırıldığında ANF'de yayınlanan haberde photoshop olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Haberde "ODTÜ'de her yıl geleneksel olarak yapılan 'Devrim yürüyüşü'ne çok sayıda öğrenci katılırken, ODTÜ stadyumuna PKK flaması dikildi.ODTÜ'de 1968 yılında üniversitenin stadyumuna yazılan "Devrim" yazısının yıldönümü nedeniyle ODTÜ kampüsünde yürüyüş yapıldı. ODTÜ'de her yıl geleneksel olarak yapılan 'Devrim yürüyüşü' bu yıl da binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşirken yürüyüşe stat ortasında PKK flaması dikilmesi olayı damgasını vurdu" denildi.

Ancak ANF'den yayınlanan fotoğraflara bakıldığında fotoğrafta meydana monte edilmiş PKK'lı görüntüsü dikkat çekti. Arkada gözüken öğrenciler kendi hallerinde gözükürken önde bir PKK'lı elinde bayrakla gözüküyor. Ancak bayrağın gölgesi ve PKK'nın bacaklarının arasında gözüken başka bir adamın ayağı fotoğrafın iki görüntünün bindirilmesiyle oluştuğunu ortaya koydu.

pkk-fotosop.jpg