BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,85
ALTIN 2.389,05
HABER /  GÜNCEL

PKKdan üst düzey kaçış

Kanlı terör örgütünden kaçışlar hızlandı. İşte teslim olan üst düzey sorumlunun itirafları:

Abone ol

Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlusu olduğu bildirilen bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. 1994 yılından beri PKK örgütü içinde bulunan Fehmi Aslan'ın üst düzey lojistik yöneticiliğine ve grup liderliğine dek yükseldiği öğrenildi.

AİLENİ DEVLET ÖLDÜRDÜ YALANI

Aslan'ın, merkez Çöl köyünden olduğu ve 1994 yılında bölücü terör örgütü tarafından bu köye yapılan saldırıda örgüt tarafından kaçırıldığı öğrenildi. PKK baskınında bu köydeki 2'si çocuk 3 kadın ile toplam 10 kişi öldürülmüştü. Ölenler arasında Aslan'ın dedesi ile yakın akrabaları da bulunuyordu. PKK'nın o zaman henüz 12 yaşında olan Aslan'a bu olayı askerin yaptığını anlattıkları ve bu yalana onu inandırdıkları ortaya çıktı.

GERÇEĞİ ARAŞTIRIP ÖĞRENDİ

Terörist Aslan, son yıllarda tanıdıklarıyla kurduğu temaslarda, Çöl köyündeki olayın terör örgütü tarafından söylendiği gibi olmadığını öğrendi. O andan itibaren örgütteki yıllarını sorgulamaya başlayan Aslan, gerçeği
öğrendikten sonra örgütten soğuduğunu, örgütten kaçarak teslim olmaya karar verdiğini anlattı.

ÖRGÜTTE ÇÖZÜLMELER

Fehmi Aslan, teslim olduktan sonraki ilk ifadesinde, "Örgütün artık eskisi gibi olmadığını, artık neye hizmet ettiklerini bilmediklerini ve bunu sorguladıklarını, eskiden devlet kurmak gibi bir hayalleri olduğunu, bunun gerçekleşmeyeceğinin örgüt lideri dahil anlamalarına rağmen halen niye böyle bir mücadelenin sürdürüldüğünün örgüt mensuplarınca anlaşılamadığını" anlattı.

Arslan'ın verdiği ifadelere göre, PKK'daki teröristler yarınlarının ve sonlarının ne olacağını bilmeden kaygı içinde yaşıyorlar. Bu durumdan çok yıpranan örgütte bölgesel çözülmeler ve çöküşler yaşanıyor. Emir-komutada ciddi zaafiyetler ortaya çıkarken, örgüt içinde artık bu anlamsız savaştan dolayı bir bıkkınlık göze çarpıyor. Aslan'ın ifadelerine göre terör örgütünce ilan edilen sözde ateşkes örgüt mensuplarınca sevinçle karşılandı.