BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL

PKKdan tuhaf açıklama

Van'da ortalığı kana bulayan intihar saldırı ile ilgili terör örgütü PKK internet sitelerinden açıklama yaptı.

Abone ol

PKK Terör Örgütü, Van’da 3 kişinin ölümü 17 kişinin yaralanması ile sonuçlanan intihar saldırısının, hedefine ulaşmadan kaza sonucu gerçekleştiğini belirterek ‘özür dilediğini’ açıkladı.

Örgüt yanlısı internet sitelerinde yer alan açıklamada, Van’daki intihar saldırısının ‘Dengtav’ kod adlı Devrim Soltuk tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek, “Patlama, militanın kendi inisiyatifi, kararı ve hedefine ulaşmadan bir kaza sonucu meydana gelmiş. Yaşanan olaydan dolayı Van halkından özür diliyoruz'' denildi.

PKK açıklamasında, örgütün intihar saldırısı hakında bilgisi ve kararı olmadığı belirtilirken, ‘Süreç itibariyle bu tür eylem biçimlerine yönelik örgütlü herhangi bir faaliyetimiz sözkonusu olmadığı ve olayı netleştirmek amacıyla araştırma- inceleme faaliyetlerin başlatıldığı, ulaşılacak sonuçların kamuoyuna yansıtılacağı’ duyuruldu.

Açıklamada, intihar saldırısını gerçekleştiren Devrim Soltuk’un 1977 Siverek doğumlu olduğu, 4 Ekim 2000 tarihinde Yıldız Teknik üniversitesini 3'üncü sınıftan terk ederek örgüte katıldığı belirtildi.