BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

PKKdan kaçan aşıkların itirafı

Birbirlerine aşık olup örgütten kaçan 2 PKK'lı, kaçak yollardan Türkiye'ye giriş yaptı. PKK'lılar yaşananları anlattı;

Abone ol

Kandil Dağı'nda PKK kamplarında uzun yıllar faaliyet yürüten, ardından birbirlerine aşık olup örgütten kaçan 2 PKK'lı, kaçak yollardan Türkiye'ye giriş yaparak İstanbul'da polise teslim oldu. İstanbul polisi tarafından sorguları yapılan 2 PKK'lı Diyarbakır'a gönderildi. PKK'lılar, örgütün son yapılanması hakkında önemli itiraflarda bulundu.

Kuzey Irak'ta PKK'dan kaçtıktan sonra yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan PKK'lılar 35 yaşındaki F.U. ile ile sevgilisi 37 yaşındaki Y.Ö. İstanbul'a gittikten sonra 4 Nisan günü polise teslim oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan PKK'lı aşıklar, alınan ifadelerinin ardından dosyalarıyla birlikte davalarına bakmakla yetkili olan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

ÖRGÜT İÇİNDE 21 SİLAHLI EYLEME KATILMIŞ

Silahlı eylemlere katıldıkları için haklarında müebbet hapis istemiyle soruşturma yürütülen PKK'lılardan F.U.'nun, bir süre önce Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki kazılarla ilgili tutuklanıp cezaevine konulan eski Cizre Belediye Başkanı korucubaşı Kamil Atak ile Güçlükonak İlçesinde korucubaşı olan 'Baho Ağa' lakablı Bahattin Aktuğ'u öldürmek için görevlendirildiği ve örgüt içindeyken toplam 21 ayrı silahlı eyleme katıldığı ortaya çıktı.

YARASI AĞIR OLAN 3 ARKADAŞIMIZI ÖLDÜRDÜK. DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



1991 yılından beri PKK'nın RPG-7 roketatarcısı olduğunu belirten F.U., Şırnak'ın Cudi, Gabar, Çırav, Bestler- Dereler dağlarında 1995 yılına kadar kaldığını, bu tarihten sonra da Kuzey Irak ve Kandil Dağı'nda faaliyet yürüttüğünü kaydederek şunları anlattı:

"Saddam Hüseyin rejimi yakıldıktan sonra Mahmur, Kerkük, Musul ve Bağdat kentlerinde kültür ve tiyatro gibi etkinlikler adı altında örgüte eleman temin ettik. Şırnak kırsalında ise Kumçatı beldesine roketli saldırı düzenleyip korucu ve askerlerle çatıştık. İdil yolunu kesip güvenlik güçlerine pusu kurduk. Van'ın Çatak İlçesi'nin Tengo korucu köyüne saldırıp, köylülerin hayvanlarıyla bir ailenin çocuklarını öldürdük. Şırnak'ın Milli Köyü'ne düzenlenen saldırıda 6 köylü kaçırıldı, bu kişiler daha sonra Cudi Dağı'ndaki örgüt karagahında ajan diye infaz edildi. Bestler-Dereler bölgesinde uçak ve helikopterlerin desteğiyle büyük bir operasyon oldu. Kobra ve havan toplarıyla bulunduğumuz alan vuruldu.

Örgütün genel kararı gereğince çatışmada ağır yaralanıp tedavisi mümkün olmayanlar, sağ ele geçmemeleri için 1 el bombasıyla kendi başına bırakılıyordu. Bu kişi bu bombayla hem intihar ediyor, hemde yaklaşan askerlere de zayiyat verdiriyordu. İntihar etmeye cesareti olmayan, ancak tedavisi de mümkün olmayanları biz silah ve techizatını alıp öldürüp uygun bir yere gömüyorduk. Örgütün bu talimatı gereği uçaklardan atılan bombalardan yaralanan 3 kişi bu şekilde infaz edilerek gömüldü."

KAMİL ATAK VE BAHO AĞA'YA SUİKAST

Ağır kayıplar sonucu Murat Karayılan'ın talimatıyla bu kez Kato Dağı'nda güvenlik güçlerine saldırı düzenlediklerini, ancak askerlerin kendilerini önceden fark etmeleri sonucu açılan ateşte 1 PKK'lının yaralandığını, bu kişinin yolda hayatını kaybetmesi üzerine kazılan çukura gömdüklerini söyleyen F.U., "Cizre eski belediye başkanı korucubaşı Kamil Atak ile 'Baho' lakablı korucubaşı Bahattin Aktuğ'u öldürmek için örgüt talimat verdi. Güvenlik güçlerinin erken fark etmesi sonucu 5 örgüt mensubu öldü, biri de Cizre deresine atlayarak boğuldu. Ben örgüt içinde roketatarcı olarak faaliyet yürüttüm, ancak benim gibi PKK'lı olan Y.Ö. ile gayrı resmi evlendim, 1 kızımız var. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum" dedi.

İNFAZLAR ARTINCA KAÇMALAR ÇOĞALDI. DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



1993 yılında örgütegirdiğini ve 3 silahlı eyleme katıldığını belirten F.U.'nun eşi Y.Ö. ise, Haftanin, Zap, Avaşin- Basyan kamplarında faaliyet yürüttüğünü belirterek şöyle konuştu:

"PKK için stratejik önemi olan Türkiye- Irak sınırındaki Şikefta Birindar tepesine TSK kamsamlı operasyon yaptı. 20 gün çemberde kaldık. Ben kalaşnikof tüfekle askerlerle çatışmaya girdim, erzağımız bitince geri çekildik. Bize takviye gelen 40 kişilik grup askerle çatıştı, bunların 20'si devam eden çatışmalarda öldürüldü, 2 asker de şehit oldu.

Ayrıca Zap bölgesinde KDP peşmerleriyle de sıcak çatışmalara girdim, atılan havan mermisinden sağ kol ve bacağımdan yaralandım. Zagros bölgesinde nokta görevi yaparken 150 metre ileride 2 asker gördüm. Günlük ihtiyaçlarını gidermek için hazırlık yapyorlardı. Askerle çatışmaya girmemek için kimseye bişey demedim. Çatışmaya girmedik. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra yönetici kadrosundakilerin liderlik çekişmesi üzerine, 'Nasır' kod adlı üst düzey yönetici bu durumu protesto etmek için 2 hafta açlık grevi başlattı. Murat Karayılan ise onu ikna etme bahanesiyle kendi askeri sorumluluk sahasına çağırtıp burada infaz ettirdi.

Ayrıca 'Gulan' kod adlı kadın bir PKK'lı sorumluyu da Cemil Bayık gizlice infaz ettirdi. Bu infaz olayı 7'nci kongrede deşifre olup açığa çıktı. Çünkü daha önce kaza kurşunuyla öldüğü söylendi. Kürt halkının demokratik hakları için kongrelerde karar alınmasına rağmen, örgüt içinde sürekli yaşanan liderlik çekişmesinden dolayı birbirlerine kompo kurma olayları çok arttı. Sürekli karşılıklı komplolar sonucu infazlar yaşanınca, örgütten kaçmalar da arttı. Aileme örgütteyken bir mektup yazdığım için bu mektubumu alıp yırtarak yüzüme attılar ve 'Senin bütün varlığın örgüttür, aileni unutacaksın, burada duygusallığa yer yok' denilince örgütten daha da soğudum. Sonra bulduğum ilk fırsatta KDP'ye teslim oldum. PKK'lıların kaçtığı toplama kampında 33 gün sorgulandıktan sonra kendime bir kefil bulup serbest kaldım. Sonra Duhok'ta bir anaokulunda çocuk bakıcılığı yaparken F.U. ile tanışıp evlendim. Berfin adında kızımız olunca Türkiye'ye dönüp teslim olmaya karar verdik."