BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.398,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK'dan Erdoğan'a şok benzetme

Başbakan Erdoğan "İkinci devlet isteyen gitsin" dedi, PKK yönetiminden benzetmeli bir cevap geldi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Başbakan Erdoğan'ın Adıyaman'da yaptığı konuşma PKK'yı rahatsız etti. Her konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan ve ırkçılığa karşı çıktılarını söyleyen hatta "Milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık" sözüyle tepki çeken Erdoğan'ı PKK bakın kime benzetti.

Başbakan Erdoğan Türkiye topraklarında ikinci bir devlet isteyenlere seslenerek "780 bin kilometre karede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar oraya gitsinler" diye konuşmuştu.

KÜRTLERİ KOVMAK İSTEYENLER KOVULACAK

KCK yönetimi tarafından ANF'ye yapılan açıklamada Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının içeriği

BOZKURT IRKÇI GÖRÜŞLERİYLE TANINIYOR

Türkiye'nin ilk Adalet Bakanı olan milliyetçi Mahmut Esat Bozkurt, Cumhuriyet'in ilk yıllarında söylediği "Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler!" sözleriyle hatırlanıyor.


BAŞBAKAN ERDOĞAN 'MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALDIK' DEMİŞTİ

Başbakan Tayyip Erdoğan çözüm sürecinin ilk aylarında yaptığı bir konuşmasında BDP ve MHP’ye sert çıkarak, “Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok”  demişti

Mahmut Esat Bozkurt ve Nihal Atsız'a benzetildi. PKK bu konuşmaya tepki göstererek "Kürtleri kovmaya çalışanlar mutlaka bu topraklardan kovulacak, Kürtler diğer halklarla birlikte Türkiye sınırları içinde özgür ve demokratik yaşamlarına kavuşacaklardır" dedi.

KCK, "Başbakan Erdoğan Adıyaman’da yaptığı konuşmayla Kürtlere bakışını ortaya koymuştur. Kürt sorununun çözümünde bir politikası olmadığını bir daha gözler önüne sermiştir. Eski söylemleri bir daha tekrarlayarak çözümsüzlükteki ısrarını göstermiştir. Hala asker sivil bürokrasiyle milliyetçi kesimlerin desteğini almayı önemli gördüğü anlaşılmaktadır" dedi.

Açıklamada, "Başbakan hala kültürel soykırımcı ulus-devlette ısrar etmektedir. Bu nedenle anadilde eğitim istenmesini ve kendi kendini yönetme talebini ayrı devlet isteme olarak görmektedir. Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt Halk Önderi, devletin demokrasi getirmeyeceğini defalarca vurgulamıştır. Bu nedenle Türkiye'nin demokratikleşmesi için de Kürt sorununun çözülmesi isteğini ve iradesini ortaya koymuştur. Bu açıdan Başbakan’ın “Devlet istiyorlar” demesi gerçekleri çarpıtmaktan ve demagojiden ibarettir" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN BOZKURT VE ATSIZ'IN İZİNDE YÜRÜYOR

Kürtler ve başka topluluklar farklılığımız kabul edilsin, varlığımız güvenceye alınsın dediğinde, hemen “Çekin gidin” denilmektedir. Özellikle Kürtlere bu sözler cumhuriyet tarihi boyunca sürekli söylenmiştir. Tayyip Erdoğan ya Türkleşeceksiniz ya da bu topraklardan gideceksiniz diyen Mahmut Esat Bozkurt ve Nihal Atsız’ın izinde yürütmektedir. Çok eleştirdiği tek parti döneminin kültürel soykırımcı politikalarını hem de 21.yüzyılda açıkça savunmaktadır." 


ERDOĞAN: İKİNCİ DEVLET İSTEYEN GİTSİN

Erdoğan Adıyaman'daki konuşmasında "Bizi parçalamak isteyenlere karşı tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik. 780 bin kilometre karede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar oraya gitsinler. " dedi.

erdogan-pkkya-cagri.jpg