BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK yine öğrencileri hedef aldı!

PKK yandaşlarının Cizre'de öğrencileri diri diri yakma girişimi Diyarbakır'da da yaşandı!

Abone ol

Terör örgütü yandaşlarının Cizre'de imam hatipli öğrencileri diri diri yakma girişimine tepkiler devam ederken, Diyarbakır'da da benzer bir saldırı yaşandı. Camları kıran, görevliyi linç etmeye çalışan maskeli saldırganları halk durdurdu.

Cizre'de imam hatipli öğrencileri yakarak öldürmeye çalışan PKK'lıların dünkü adresi Diyarbakır oldu.

Gözü dönmüş canileri halk durdururken Cizre'de 3 öğrencinin yaralandığı saldırının bağlantıları tespit edildi: Molotoflar BDP çadırı önünde maskeli kişilerce 17 yaşındaki D.E'ye verildi, aileler "Yurdu polis yaktı" demeleri için tehdit edildi.

Cizre'de imam hatipli üç öğrencinin yaralandığı yurt kundaklaması eyleminde yeni bağlantılar tespit edildi. Yurdu ateşe veren zanlılara molotofları PKK'nın gençlik örgütlenmesi militanların verdiği belirlendi. Polis, yurdu yakan zanlıların eylemden önce Barış Çadırı'nın önünde yüzleri maskeli bazı kişilerle görüştüğünü belirledi.

Eylemi yöneten 17 yaşındaki D.E. maskeli kişilerden molotof alarak çadıra girdi ve plan yaptı. Küçük çocukları "azmettirdikleri" değerlendirilen maskeli kişilerin PKK'nın gençlik yapılanması yöneticileri olduğu iddia edildi. YDGM mensupları çocuklara, "Molotofları yurda atıp kaçın" emrini verdi.

BASKI İLE ZORLAMIŞLAR

Soruşturmada, maskeli kişilerin yurdu ateşe veren 4 kişilik gruba destek için çevrede bulunan diğer çocukları da tehditle eyleme dahil ettiği ortaya çıktı. Bu çocukların da yurdu taşladığı anlaşıldı. Kundaklama sırasında yurdun çevresinde yüzlerini puşilerle gizleyen kişiler ile BDP çadırı önünde D.E'ye molotof dolu poşeti veren kişilerin aynı şahıslar olduğu öne sürüldü. Çocukları azmettiren örgüt yandaşlarının yurdun yakılmasını seyrettikleri iddia edildi.

AİLELERİ TEHDİT ETMİŞLER

Saldırıdan sonra yurtta kalan çocukların ailelerini ziyaret eden bazı kişiler, "Yurdu polis ve AK Parti'liler yaktı. Kürtlerin üzerine yıkacaklar" dedikleri belirlendi. Ancak, aileler kirli tezgaha alet olmadı, tehditlere rağmen şikayetlerinden vazgeçmediler. Valilik ve Başsavcılık tehdit edilen ailelerin koruma altına alınması için çalışma başlattı.

BU ÇOCUKLAR ÖLÜMDEN DÖNDÜ

BDP'nin mitingi sonrası öğrencilerine yönelik saldırı olabileceği ihtimalini değerlendiren pansiyon yetkililerinin, öğrencilerin tamamını önceki gün evlerine gönderdiği belirlendi. Yetkililer, Cizre'de yaşanan olaydan dolayı tedbir aldıklarını dile getirdi. Saldırıya karşı koymak isteyen bir pansiyon çalışanı, çevredeki vatandaşların araya girmesiyle linçten kurtuldu. Saldırıya engel olmak istediğini söyleyen görevli, "Tepki gösterince beni linç etmek istediler. Kapıyı kıramadıkları için içeri giremediler" dedi.

DİYARBAKIR'DA HALK DURDURDU

PKK yandaşları, dün de Diyarbakır'da imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı pansiyona saldırdı. Yurdu ateşe vermek isteyen maskeli teröristleri, görevliler ile vatandaşlar engelledi. Olay, BDP mitinginden sonra yaşandı. Yenişehir İmam Hatip Lisesi Yatılı Öğrenci Pansiyonu, maskeli bir grubun saldırısına uğradı. Binanın kapısını kırarak içeri girmek isteyen terör örgütü yandaşları camları yere indirdi. Grup, bayrak direğine tırmanarak KCK'yı temsil eden paçavra astı.

BİR AYDA ÜÇ SALDIRI

PKK Cizre'de imam hatip öğrencilerinin kaldığı yurda saldırmış, öğrencileri diri diri yakmaya çalışmıştı. Daha sonra Cizre'deki Kırmızı Medrese'ye saldırı düzenlenmiş, türbeye atılan taşlarla medresenin camları kırılmıştı.