BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK yeni yöntemler peşinde

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'nın eylemleri hakkında yeni istihbarat aldıklarını açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin TBMM'de MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın soru önergesine verdiği yanıtta, PKK'nın yeni operasyonlarına ilişkin istihbarat aldıklarını açıkladı.

Bakan Şahin, PKK/KCK terör örgütü tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel olayların önüne geçilmesi amacıyla şüpheli şahıs, poşet ve araçlar üzerinde gerekli kontrollerin daha duyarlı yapılabilmesi için istihbari bilgilere göre hareket edildiğini söyledi.

Şahin, "Terör örgütünün yeni saldırı şekilleri, eylem taktikleri ve eylem yapacağına ilişkin alınan istihbari bilgilere ilişkin tüm emniyet birimlerimiz uyarılarak gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılarak alınması sağlanmaktadır" dedi.

ENGELLENEN EYLEMLER

Şahin, istihbarat bilgileri ışığında güvenlik güçlerince operasyonlar gerçekleştirildiğini belirterek, büyük miktarda patlayıcı madde ve yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiğini anlattı.

Bombalı terör eylemlerinin engellendiği bilgisini veren Şahin şu ifadeleri kullandı: "Muhtemel bombalı terör eylemleri engellenmiştir. Terör örgütlerinin muhtemel eylemleri ile ilgili değerlendirmeler ile alınan istihbari bilgiler vakit geçirilmeksizin ilgili kurumlarımızca paylaşılmak suretiyle önleyici tedbirlerin alınması sağlanmakta ve terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir."