BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Acemi şoförler trafiğe çıkmasın

Kadir Topbaş özellikle acemi şoförlerin bu tip havalarda mümkün olduğunca trafiğe çıkmaması önerisinde bulundu

Abone ol

Kar yağışının bazı bölgelerde biraz daha fazla olduğunu belirten Topbaş, yollarda ve ana arterlerde bir sorunun bulunmadığını belirtti. Acemi şöförleri trafiğe çıkmaması konusunda uyaran Topbaş İstanbul'da durum değerlendirmesi yaptı

İstanbul'daki kar yağışına ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile sabah saatlerinde birlikte olduklarını belirterek, "Bugün saat 15.30'dan itibaren mesainin tatil edilmesi kararını verdiler. Kendisine teşekkür ederim. Çünkü akşam dönüşlerdeki trakfik yoğunluğunun sıkıntı olmaması adına önemli bir karardır" dedi.

Meteorolojiden aldıkları bilgiye göre, 7 Şubat'a kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğini anlatan Topbaş, yağışın zaman zaman yoğunlaşacağını, yüksek yerlerde ağırklıklı olmak üzere buzlanma olacağından bahsedildiğini kaydetti.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade ederek, "Bunu İstanbullular fark ediyor. En güzeli de İstanbuluların göstermiş oldukları hassasiyet. Trafikte bir yoğunluk yok şu anda. Bunu görüyor ve gözlüyoruz. Yöneticiler ve yönetim ve halk birlikte hareket ettiği zaman problem yaşanmıyor" diye konuştu.

"İSTANBUL'DA KAOS OLMAYACAK"

Kar yağışının bazı bölgelerde biraz daha fazla olduğunu belirten Topbaş, yollarda ve ana arterlerde bir sorunun bulunmadığını, rahat bir trafik hareketinin olduğunu dile getirdi.

Topbaş, vatandaşların ihtiyaç duymadıkları takdirde bireysel araçlarını kullanmamaları gerektiğini vurgulayarak, özellikle acemi şoförlerin bu tip havalarda araç kullanmasının çok dikkat istediğini, bu nedenle onların mümkün olduğunca trafiğe çıkmamasını önerisinde bulunduklarını aktardı.

Toplu taşıma araçlarını yoğunlaştırdıklarını da anlatan Topbaş, "İnanıyorum ki, bu kar yağışı İstanbul'da bir kaos olmayacak" dedi.

Topbaş, kamu çalışanlarının yarınki mesai saatlerinde bir düzenleme olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuyu Vali Mutlu ile görüştüklerini, bu konunun günlük karar verilen bir durum olduğunu belirterek, yarın da sıkıntılı bir atmosfer olması ve dönüşlerde sıkıntı olması halinde Mutlu'nun bu durumu değerlendirerek, ona göre karar verebileceğini söyledi.