BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  GÜNCEL

PKK yandaşları şimdi de silah çekti

Helikopter destekli KCK operasyonuda kameraya yansıyan görüntüler görenleri dehşete düşürdü

Abone ol

İstanbul Emniyeti'nin bölücü terör örgütünün şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik Maltepe ve Ümraniye'de yaptığı operasyonda gözaltına alınanların güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri basına verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 2'si çocuk 10 şüphelinin, 17 Ocak 2010 tarihinden 10 Ocak 2012 tarihine kadar molotoflu saldırıdan kundaklamaya, bombalı saldırıdan korsan gösteriye kadar 24 ayrı olaya karıştığı belirlendi.

İNSAN HAYATI UMURLARINDA DEĞİL

Şüphelilerin gözaltına alınmasına neden olan görüntülerde ise yüzleri maskeli bölücü örgüt yandaşlarının bir marketin önüne geldikleri görülüyor. Zanlılardan biri marketin önüne yanıcı madde dökerken sokaktan geçenleri umursamadan bir zanlı da molotof kokteylinin fitilini tutuşturuyor. Bu sırada sokaktan geçen bir vatandaşa şüphelilerin tabanca doğrultması dikkat çekiyor.

Tabancanın doğrultunduğu kişi kaçerken, bölücü örgüt yandaşları markete molotof kokteyli atıyor. Market ve önünde park halindeki otomobil alevlerden hasar görürken saldırganlar kaçarak uzaklaşıyor. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan yaşı küçük olan 2 şüpheli dün sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

Geri kalan 8 kişi ise bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.