BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.387,34
HABER /  GÜNCEL

PKK vahşetinin gerçek yüzü

Teslim olan PKK'lı: "Örgütten ayrılmak iseyen kadını kurşuna dizdiler. Yaralıyken diri diri yaktılar."

Abone ol

Kuzey Irak’taki Gare dağında silahlı faaliyet yürütürken örgütten kaçarak Duhok’a yerleşen ve burada kendisi gibi örgütten kaçan bir PKK’lıyla evlenip 4 çocuk sahibi olan 30 yaşındaki kadın PKK'lı G.T. çocuklarıyla birlikte Türk güvenlik güçlerine teslim oldu.

G.T. “Ben teslim olmaya karar verince eşimle tartıştık. Kendisi gelmeyi kabul etmedi ve şu anda Zaho’da KDP’nin istihbarat birimi olan Parastin elemanıdır” dedi.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Habur Sınır Kapısı’nda geçen ay güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı G.T. hakkında ‘örgüt üyesi olmak’tan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 1994 yılında örgüte katılan ve 3 yıl örgüt içinde kaldıktan sonra 1997 yılında kaçarak Irak’ın Kuzey’ine yerleşen G.T. mahkemeye verdiği ifadesinde şunları anlattı:

3 YIL SİLAHLI FAALİYET

“Gare Dağı ve Haftanin kampında 3 yıl silahlı faaliyetim oldu. Ancak 11 yıl önce örgütten ayrıldım. Ağır hapis cezası almaktan korktuğum için bugüne kadar Türkiye’ye gelmeyi düşünmedim, ancak ailemle irtibat kurunca etkin pişmanlık yasasını öğrenip teslim olmaya karar verdim.

KOCASI PKK'LI

Ben örgütten kaçtıktan sonra KDP’nin ‘Mala Keça’ adını verdikleri kadın PKK’lıların tutulduğu bir eve yerleştirildim. Burada evlenip yerleşik bir yaşama geçeceğim koşuluyla beni serbest bırakacaklarını söylediler. Benim gibi örgütten kaçıp KDP’ye teslim olan ‘Doğan’ kod adlı Ali Nart ile evlendim. Bu evliliğimizden 4 çocuğumuz oldu. Kendini halen Kuzey Irak’tadır. Ben Türkiye’ye dönmek istediğimi söylediğimde tartıştık. kendisi teslim olmayı kabul etmedi, çünkü Duhok’ta KDP’nin istihbarat teşkilatı olan Parastin adlı birimin elemanıdır. Sonra tayini Zaho’ya çıktı ve şu anda orada KDP istihbaratına çalışmaktadır. Ancak son aldığım bilgiye göre o da aileme haber gönderip teslim olacağını söylemiş.”

AYRILMAK İSTEYEN KADINI KURŞUNLAYIP YAKTILAR

Örgütteylen, askeri eğitim sırasında kayalıklardan düştüğü için sürekli geri hizmette çalıştırıldığını belirten G.T., “Çok pişman oldum. Ancak öldürülme korkusuyla bir türlü kaçmaya cesaret edemedim. Çünkü 1996 yılında örgütten ayrılmak isteyen aslen Kuzey Irak’lı ‘Pervin’ kod adlı bayan Gare dağında kurşuna dizildi. Yaralıyken diri diri yaktılar. Haftanin kampında da örgütten kaçmak isteyenlerin öldürüldüğünü duyunca uzun zaman kaçmaya cesaret edemedim” dedi.

Halen tutuklu bulunan kadın PKK’lı G.T. ile ilgili istenen bazı soruşturma evraklarının tamamlanmasından sonra etkin pişmanlıktan yararlanıp yararlanamayacağına karar verilecek.

Vatan