BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.388,44
HABER /  POLİTİKA

Bakan açtı, belediye mühürledi!

Bakan bir okulun temelini atmıştı. Ama sonra belediye mühürledi. Çünkü ruhsatı yoktu.

Abone ol Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın geçtiğimiz cumartesi günü temelini attığı Muş Şeker Fabrikası yerleşim alanındaki okul inşaatı ruhsatsız olduğu gerekçesi ile Muş Belediyesi tarafından durduruldu.

Muş Belediyesi, Şeker fabrikası Çalışanları Derneği tarafından yaptırılan okulun ruhsatsız yapım gerçekleştirilmesinden dolayı inşaatı mühürledi. Okul inşaatının gerekli olan işlemler yapıldıktan sonra yapımına başlanabileceği bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın temelini attığı okul inşaatının ruhsatsız ve kaçak yapım olduğu için mühürlendiğini belirtti.

Başkan Dede, belediyeden gerekli olan izinlerin ve ruhsatiyenin alınmasının ardından inşaata başlanabileceğini kaydetti.

Belediye olarak izinsiz bir şekilde yapılan hiçbir şeye musamaha gösteremeyeceğini kaydeden Başkan Dede, "Yapılan her ne olursa olsun bir ilen belediye başkanı olarak taviz verirsem görevimi tam olarak yerine getirmemiş olurum. Çünkü bir binanın yapımına başlanırken öncelikle gerekli olan bütün işlemler yapılmalıdır. Siz eğer memlekete faydalı bir iş yapmak istiyorsanız önce işi prosedürüne uygun bir şekilde yapmalısınız." şeklinde konuştu.

Temellerinin Bakan Çağlayan'ın atmasının kendisi içinde üzücü bir durum olduğunu belirten Dede, "Sayın bakanımız bu olaydan haberdar olursa belki üzülür. Çünkü gerekli olan işlerinin yapılmadan temellerinin kendisine atılması doğru değildi. Ama bizler yine de gerekli bütün kolaylıkları gösterip kendilerine her türlü yardımı yaparız. Gelip inşaatları için gerekli işlemlerini yapsınlar" dedi.