BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK tutsakları bugün bırakıyor

PKK'nın elindeki kamu görevlilerini almak için giden heyet teslim noktasında...

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın rehin aldığı 8 kişinin dün serbest bırakılması bekleniyordu. Ama beklenen olmadı. Örgüt kendisine yakın internet siteleri ile yaptığı açıklamada;

Önderliğimizin çağrısı ve KCK Yürütme Konseyi'nin talebi üzerine elimizde bulunan Zihni Koç, Abdullah Söpçeler, Kemal Ekinci, Nadir Özgen, Kenan Erenoğlu, Reşat Çaçan, Ramazan Başaran ve Hadi Gizli isimli esirlerin serbest bırakılacağı kamuoyuna bildirilmişti. Esirler, 13 Mart günü alanımıza gelecek heyete teslim edilecektir.” dedi.

O anın görüntülenmesi için Kandil'den beklenen cevabın gelip gelmediği ise henüz bilinmiyor. Şimdi gözler Irak'a giden heyet görevlilerinde...

PKK' nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak'a giden heyet görevlileri teslim alacağı noktaya ulaştı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

8 kamu görevlisini almak üzere Irak'ın kuzeyinde bulunan heyetin geçiş yapacağı Habur Gümrük Sahası'na, çevik kuvvet ve özel harekat personeli taşıyan minibüsler ile 9 akrep ve 3 TOMA aracı giriş yaptı.

Sabahın erken saatlerinde de 2 askeri helikopterin Hac Konaklama Tesisleri'ne indiği gözlendi. Güvenlik güçlerinin gümrük sahası çevresine konuşlandırıldığı görüldü.

 ŞOVA DÖNÜŞMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK

İçişleri Bakanı Muammer Güler kamu görevlilerinin teslimatında bir sıkıntı olmayacağının altını çizdi.

Güler yaptığı açıklamada; ''Teslimat ile ilgili bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. 8 görevliyi K.Irak'taki yönetimden teslim teslim alacağız. Şova dönüşmemesi için tedbir aldık. Görüntüler de servis edilecek.'' dedi.

HEYETTE KİMLER VAR?

Rehineleri teslim almaya giden heyette yer alan Adil Kurt, Hüsamettin Zenderlioğlu, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, saat 07.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı.

Heyette yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yurt dışına çıkma yasağı nedeniyle Irak'a gitmedi. BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun,  yaptığı açıklamada, ''Milletvekilimizin yurt dışına çıkma yasağı var. Herhangi bir sıkıntı yaşanmasın diye heyet ile değil'' dedi.

GAZETECİLER ERBİL'DE BEKLİYOR

PKK'nın kaçırdığı kamu görevlilerinin oluşturulan heyete teslimi için Kuzey Irak'ın Erbil kentinde çok sayıda gazeteci gelişmeleri takip ediyor. Televizyon, gazete ve ajans muhabirleri kamu görevliler ve askerlerin PKK tarafından heyete teslim edilmesinı görüntülemek isterken, bu talebin PKK yöneticilerine iletildiği Kandil'den yanıt beklendiği belirtildi. Yetkililer, izin verilmesi durumunda basın mensuplarının heyet ile birlikte kamu görevlilerinin tesliminin görüntülenebileceğini bildirdi. PKK'nın kaçırdığı kişilerin ailelerinin ise, heyet ile birlikte Habur Sınır Kapısı'na geleceği ve yakınlarını burada bekleyeceği ifade edildi.