BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.422,82
HABER /  GÜNCEL

PKK şehirlere mi iniyor? Remzi Kartal tehdit etti

PKK'lı Remzi Kartal Türkiye'yi terörü şehirlere indirmekle tehdit etti. HDP'ye de çatan Remzi Kartal, Kürt halkının temsilcisi olarak PKK'yı ilan etti.

Abone ol

Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, Türkiye'yi tehdit etti. Kartal, PKK tererörünü kentlere indireceklerini söyledi.

RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu bidebunudinle programına katılan Kartal, "Devlet aklı değişmedikçe, PKK'nın mücadelesi dağda da olacak, şehirde de, metropolde de. Devlet siyasal zemine geçerse biz de adım atarız. Birileri söyledi diye PKK geri çekilmez" dedi.

HDP DEĞİL PKK

HDP'den yükselen itirazlara da sert yanıtlar veren Remzi Kartal, "Kürt sorununda PKK 40 yıldır isyanın adıdır. HDP ve diğer siyasi oluşumlar Kürt siyasetinin demokratik süreçlerinde ortaya çıktılar. Fakat isyanı ortaya çıkaran, isyanıyla konuyu gündeme getiren ve gündemde olan hareket PKK'dır. Bu çatışmaları yürüten HDP değil PKK'dır.  Birileri istedi diye PKK bunları bırakmaz" diye konuştu. 

'ENSARİOĞLU İŞBİRLİKÇİ BİR ZİHNİYETTİR'

Galip Ensarioğlu BBC'ye verdiği röportajda "Biz Öcalan'ın etkin pozisyonunu korumaya çalışıyoruz" demişti. Remzi Kartal AK Parti Diyarbakır Milletvekili'nin bu sözlerine de ağır bir üslupla şu yanıtı verdi;

-"Bu sözleri söyleyen kişinin Kürt halkı nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur. Kürt halkının özgürlük taleplerini bastırmak isteyen AK Parti Hükümeti'nin Kürtlerin içerisinde kendisine edindiği işbirlikçi zihniyetin düşüncelerini ifade ediyor. Daha öncede yaptılar, ‘Öcalan HADEP'i sopayla kovalayacak' dediler, e bırakın da birileri gitsin görüşsün bu söylediklerinizi doğrudan Öcalan söylesin."