BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.394,98
HABER /  GÜNCEL

PKK, PKKlıyı infaz ediyor!

İç hesaplaşmanın tırmandığı terör örgütü PKK'da kaçışların önüne geçmek için özel bir infaz ekibi oluşturdu.

Abone ol

Türkiye, İran, Suriye ve Avrupa ülkelerinde aralıksız devam eden operasyonlar sonrasında iç hesaplaşmanın tırmandığı terör örgütü PKK'da kaçışların önüne geçmek için özel bir infaz ekibi oluşturdu.

Terör örgütünde son dönemde artan yolsuzluk, dolandırıcılık, yoz ilişki, rant kavgası ve yabancı servislerle iş birliğine dayanan kaçışların önüne geçilebilmesi amacıyla özel bir infaz timi kuruldu.

Terör örgütünün elebaşı Murat Karayılan'ın talimatıyla, kurulan time ''GAİT'' (Gever Ajan İnfaz Timleri) adı verildiği öğrenildi.

''GAİT'' adı verilen infaz timinin başına ise Hakkari kırsalında faaliyet gösteren ''Herekol'' kod adlı teröristin getirildiği kaydedildi.

Terör örgütünde yaşanan hesaplaşma tırmanırken PKK'ya bir kötü haber de İran'dan geldi. Terör örgütü PKK/PJAK'ın önemli isimlerinden ''Mervan'' kod adlı terörist, 9 adamıyla birlikte örgütten ayrıldı. Terör örgütü PKK'dan kaçan teröristlerin örgüte ait 600 bin dolar da yanlarında götürdükleri bildirildi.

Irak'ın Kuzeyinde bulunan kamplarda barınan terör örgütü mensuplarının, Türkiye ve İran kırsalına gitmek istemediklerini, Avrupa'da örgüt içerisinde ''yoz ilişkilerin'' artmasının terör örgütünde büyük rahatsızlıklar yarattığını belirten uzmanlar, önümüzdeki dönemde örgüt içi sorgulamaların ve infazların artabileceğine dikkati çekti.