BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kız çocuklarının ahlakını bozan oyun

İnternet üzerinden oynanan My Minx adlı oyunun kız çocuklar arasında yaygınlaşması endişe vermeye başladı.

Abone ol

My Minx aslında moda ile ilgili bir oyun gibi duruyor fakat oyuna başlayınca aslında o kadar da masum olmadığı hemen anaşılıyor.

İnternet üzerinden ücretsiz olarak oynanabilen oyuna önce kendi karakterinizi yaratarak başlıyorsunuz. Karakterinizin saç şekli, göğüs ölçüsü ve ten rengi gibi özelliklerini belirleddikten sonra çıplak bi şekilde size verilen bu karakteri yönetmeye başlıyorsunuz.

SANAL PARA BİTERSE GERÇEK PARA DEVREYE GİRİYOR

Oyunda başarılı olmak için gerekli kıyafetleri ve yiyecekleri Pink Pound adlı sanal para ile satın alıyorsunuz. Sanal paranız bittiğinde gerçek bir kredi kartı kullanarak hesabınıza sanal para yüklenmesini sağlıyabiliyor, oyun içi eşyaları gerçek para ile satın alabiliyorsunuz.

ALKOL DUVARINI AŞ, TEK GECELİK İLİŞKİ YAŞA

Oyunun temel amacı başkaları tarafından beğenilmek ve daha ünlü olmak. Bunu sağlamak için önerilen yollar ise pek çok kişinin tepki göstereceği cinsten. Alkol duvarlarının aşıldığı partilere katılmak, seksi iç çamaşırları satın almak, tek gecelik ilişkiler yaşamak ve bol bol çocuk evlat edinip magazin dergilerine çıkmak bunlardan bazıları.

30 BİN KIZ ÇOCUĞU OYNUYOR

Ayrıca oyunda evlat edinebileceğiniz çocuklar gerçek hayatta Angelina Jolie ve Brad Pitt'in evlat edindiği çocukların isimlerini taşıyor. Aynı şekilde Madonna'nın evlat edindiği çocuklar da oyunda yer alıyor.

Sanal prezervatiflerin, doğum kontrol haplarının, alkolün ve g-stringlerin havada uçuştuğu My Minx'in kullanıcı sayısının 30 bine uaşması üzerine özelikle Avrupa'daki sivil toplum örgütlerinden tepkiler gelmeye başladı.

GERÇEK DÜNYAYI ÖĞRETİYORMUŞ

Oyunun yapımcısı olan İngiliz Blighty Arts firmasından Christopher Evans oyunun zararsız olduğunu ve çocuklara gerçek dünyayı öğrettiğini söyledi. Aynı zamanda ünlülerin Afrikalı çocukları evlat edinmesiyle de dalga geçtiklerini söyleyen Christopher Evans oyunun sadece gerçek hayatın bir yansıması olduğunu belirti.