BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

PKK müfettişleri denetimde!

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK işi büyütmüş. Batman ayağında belediyeyi sözde müfettişleri denetlemiş.

Abone ol

Batman'da düzenlenen operasyonda tutuklanan 26 kişi hakkındaki iddianamede terör örgütünün sözde müfettişlerinin DTP'li belediyeleri denetlediğine dikkat çekiliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'nın Türkiye yapılanmasına (KCK) yönelik Batman'da düzenlenen operasyonda tutuklanan 26 kişi hakkındaki iddianameyi tamamladı. Sanıklar hakkında 10 ile 59 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Zaman'dan İsmail Avcı'nın haberine göre sanıklarla ilgili suçlamalar ise şöyle: "PKK'nın yöneticisi olmak, molotof atmak, örgüt adına eylem düzenlemek ve Kandil'e giderek örgütten aldığı talimatları kentteki diğer örgüt mensuplarına yaymak."

212 sayfalık iddianamede, KCK yapılanmasında görev alanların DTP'li belediye başkanlarının yaptığı yolsuzlukları, seçim sürecini etkileyeceği gerekçesiyle gizlediğinin altı çiziliyor. Sanıkla-rın telefon kayıtları da detaylarıyla iddianamede yer alıyor.

FDTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek ile bazı KCK üyelerinin de yolsuzluklardan haberdar olduğuna vurgu yapılan iddianamede, KCK'lıların DTP'li belediyelerin yaptığı yanlışlar nedeniyle Mart 2009 yerel seçimlerini kaybedebileceklerini, bu yolsuzlukların da gündeme gelmesi durumunda seçimi kazanmak için yapacakları hamlelerin boşa çıkacağı şeklindeki telefon konuşmalarına da yer verildi.

İddianamede, ortam dinlemesinde, yolsuzlukların büyük bir bölümünün belgeli olduğunu anlatan KCK'nın üyelerinin Y. diye adlandırılan kişinin sorgusuyla birlikte, yerel seçimlerden sonra dosyayı yeniden açmayı kararlaştırdıkları belirtildi.

Yolsuzluk sorgusu böyle yapıldı

[PAGE]



Ayrıca, Batman Belediyesi'nden Y. isimli şahsın, yolsuzluktan dolayı sorgusunu KCK yapılanmasındaki Türkiye yürütmesinin yaptığı şöyle kayıtlara geçti:

Mehmet Abbasoğlu: Yürütme ne yaptı ?

Turan Genç: Bizden önce çağırdı onu.

Mehmet Abbasoğlu: Öyle mi?

Turan Genç: Yemin ederim. Kemiklerini kıracaktık, bir de kafa tutuyor.

Mehmet Abbasoğlu: Ramazan arkadaş o diyordu; Ramazan arkadaş o orda diyordu ..... araştırdınız diyordu içinde siz varsınız diyordu. Biliyorsunuz bunu diyordu, ikinci ...... geçirdi on............... ve bir ....... giriş girdi ki Ramazan arkadaş diyordu gelin diyordu kıyamet var diyordu yani şimdi yani nerdeyse belediye başkanını parçalamaya gelmiştik yani belediye başkanı geldi her şeye diyor sizin haberiniz var e bunu siz yaptınız diyor beraber yaptık diyor, bu durumda ne oldu? .........nedir öyledir yani yani tamam doğrudur Y. çok şey yapmış onun hakkında da biz çok şey biliyoruz ama Y. da bizim hakkımızda çok şey biliyor.

Çimen Işık: Gebeyiz

Mehmet Abbasoğlu: Öyle bi durum var yani şimdi.