BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çubukçu katsayı için ne dedi?

Katsayı engelinin kalkmasının yankıları sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'dan konuyla ilgili ilk yorum geldi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, katsayı düzenlemesiyle ilgili "Gençler artık kendi yönlerini kendileri çizebilecek, dayatma ortadan kalktı" dedi.

YÖK'ün aldığı üniversite sınavında meslek liselerinin ve imam hatiplerin önünü açan eşit katsayı kararına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan ilk yorum geldi. Bakan Çubukçu, katsayıyı kaldıran uygulamayı doğru bulduğunu açıkladı.

Uygulamayla istihdam gücünün doğru planlanacağına ve gençler arasındaki fırsat eşitsizliğinin giderileceğine dikkat çeken Çubukçu, şöyle konuştu:

MESLEK LİSELERİNDEN KAÇIŞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

"Katsayı kararıyla meslek liselerinden kaçışın önüne geçilecek. Gençler artık kendi yönlerini kendileri çizebilecek, dayatma ortadan kalktı. Lise son sınıfta 18 yaşında bir öğrenci istediği yere gidebilecek. Gençler kendi kaderini kendi tayin edebilecek. Bu düzenlemede sadece imam-hatip yok. Gençlere fırsat eşitliğine katkıda bulunacak bir düzenleme. Karar öğrencileri gözetiyor ve kapsamlı görüşler sonrası alındı."

EŞİTLİĞİ VERMENİN NERESİ AYKIRI

Milli Eğitim Bakanı, düzenlemenin anayasaya aykırı olduğu eleştirilerine de “Öğrencilere hak ve hukuk eşitliği vermenin neresi anayasaya aykırı. Ülke gerçeğiyle örtüşen bir sistem. Zaman içinde eksikler düzeltilir" yanıtını verdi.