BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.387,53
HABER /  GÜNCEL

Bodrum alev kapanında

Çöplükte başlayan yangın ormana sıçradı. Yangın güçlükle kontrol altına alındı ancak çöplük alan iki gün daha yanacak.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çöplükte başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapılıyor.
Çöplük alanın birkaç gün daha yanmaya devam edeceği ancak herhangi bir tehlike yaratmayacağı belirtildi.

Bodrum Torba'da, çöplük alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa süre içinde ormanlık alana sıçradı.

Yangına yangın söndürme arazözleri, orman işçileri ve çevre belediyelere ait itfaiye araçları ile müdahale edildi.

Ekipler, yangının bölgedeki yerleşim alanlarına ve Milas-Bodrum kara yoluna ulaşmasını engellemeye çalıştı. Bölgede yaşayan vatandaşların da katkısıyla geceyarısından sonra yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına geçildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yangının boyutu ve çalışmalara vatandaşların yaptığı katkıyı şu sözlerle anlattı:

Bodrum tek vücut oldu ve yangınla mücadele ediyor. Yerleşim alanlarında tedbirler alıyoruz; şu an için buralara ulaşma durumu yok. Saatte 5 km hzla esen rüzgar var ve Bodrum'u zor bir gece bekliyor.

Yangının neden çıktığı konusunda şu an bir bilgi yok. Tatile gelen vatandaşlar da çok hassas ve bu işimiz kolaylaştırıyor AKUT da müdahale ediyor.

Tüm yarımadanın itfaiyeleri burada. Gece olması helikopter çalışmalarını engelliyor. Vatandaşlar çok duyarlı. Hiç bir şey yapamayan itrfaiye ekiplerine su taşıyor ve bu da çok güzel bir durum; bizi motive ediyor.