BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  SPOR

Bu çocuk Aileden şampiyon

Annesinin dünya ve Avrupa, babasının Avrupa ve Balkan şampiyonlukları bulunan Yunus Emre Sayan, ikinci kez minikler Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Abone ol

Yunus Emre Sayan, Eskişehir'de düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini yenerek, altın madalya kazandığı için eğitim gördüğü Özel Atlas Koleji yöneticileri tarafından bisikletle ödüllendirildi.

Ödül töreninde, başarılı tekvandocunun aynı branşta dünya ve 2 kez Avrupa şampiyonluğu ile olimpiyat üçüncülüğü bulunan annesi Arzu Sayan (Tan), Avrupa ve Balkan şampiyonluğu elde etmiş olan babası Yavuz Sayan ve 2 kez Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsü ve olimpiyat ikincisi olan teyzesi Züleyha Yıldız (Tan) da hazır bulundu.

Eşiyle birlikte çocuklarının antrenörlüğünü de yürüten Arzu Sayan, törende yaptığı konuşmada, hem anne hem de antrenör olmanın zaman zaman zorluğunu yaşadığını söyledi.

Yunus Emre'nin geçen yıl elde ettiği minikler Türkiye şampiyonluğunu bu yıl da tekrarladığını anımsatan Sayan, şunları söyledi:
''Hedefimiz, oğlumuzun 2011'deki Avrupa Şampiyonası'nda da başarılı olmasını sağlamak. Bu amaca yönelik çalışmalarımız sürüyor. Eşimle birlikte birçok şampiyonluk yaşadık. Şimdi bu sevinci çocuğumuzla birlikte yaşamak istiyoruz. Ablam Züleyha da başarılı bir tekvandocuydu. Onun da uluslararası müsabakalarda dereceleri var. Birlikte çok yoğun çalıştığımız günler olmuştu. Yoğun tempoyu artık oğlumla yaşıyorum.''

Atlas Koleji tekvando takımının antrenörlüğünü de yürüten baba Yavuz Sayan ise oğluyla gurur duyduğunu belirterek, daha büyük başarılara imza atacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından okul yetkilileri, Yunus Emre Sayan'a bisiklet hediye etti.